השאלה כיצד למנוע שפעת מעידה על מחשבה שלשפעת אין תפקיד בריאותי וכל־כולה אינה אלא צרה בלתי צפויה שיש לברוח ממנה. שיטת קינגסטון קליניק, שהצילה אותי מסרטן מפושט לפני 35 שנים, גורסת שהמחלות הזיהומיות משמשות לגוף כצינור ביוב לחומרים מזיקים שהצטברו בו. מכיוון שלשפעת ודלקות למיניהן יש תפקיד כל־כך חשוב מוטב לתת להן לבצע אותו ולא להפריע, גם לא בעזרת טריקים טבעיים לכאורה. השאלה החשובה באמת היא למה בכלל צברנו את החומרים המזיקים, וכיצד ניתן למנוע זאת. גוף שאין בו חומרים מזיקים לא זקוק לשפעת כאמצעי ניקוי, והמערכת החיסונית מתפקדת ביעילות מירבית כך שגם אם נידבק בשפעת היא תהיה קלה יחסית.
השאלה כיצד נוכל למנוע צבירת חומרים מזיקים בגוף, ומה יש לעשות לשם כך, מחייבת התייחסות לכל היבט של החיים. החל בשעות השינה, פעילות גופנית, תזונה בריאה בשעות נכונות והתייחסות למצוקות רגשיות. אלה הם רק רמזים על רגל אחת לכיווני חשיבה נכונים. כמובן שיש דברים שהינם פחות בשליטתנו כמו זיהום אוויר, וישנם שניתנים לבחירה. עוד ברור, כי שינוי אורח החיים יהיה בעל השפעה מיטיבה עם החיים בהווה ובעתיד, והשפעתו תתרחב הרבה מעבר למניעת שפעת…
לא אצליח במסגרת זאת לתת הנחיות לאורח חיים בריא מעבר לרמזים שלמעלה, אבל אוכל להציע כיצד בכל זאת ניתן להקל על שפעת וכל מצב דלקתי בגוף. בכל מצב זיהומי על הכליות והכבד לעבוד שעות נוספות כדי לנקז את הפסולת, והדרך להקל עליהם ולזרז את פעילותם היא לגרום לזרימת דם טובה יותר אליהם. ניתן לעשות זאת על־ידי רטיות עם מי ברז קרים. יש לקחת רצועת בד כותנה טבעי ברוחב שבין 15 ל־25 ס”מ (לפי גודל הגוף) שיכולה להקיף את הגוף במותניים. את הבד מרטיבים במי ברז קרים וסוחטים היטב ומניחים סביב המותניים בגובה הכליות והכבד שנמצאים מעל קצה עצם האגן (הכליות משני צידי עמוד השדרה והכבד מתחת לצלעות התחתונות מימין בבטן העליונה). על הרטייה מניחים מגבת יבשה שרוכסים עם סיכת ביטחון. רצוי לעשות את הרטייה בעיקר בלילה לשינה בזמן שהמערכת החיסונית עובדת בעוצמה. הקירור הקל של הרטייה עד להתייבשותה גורם לגוף לשלוח זרימת דם מוגברת לאזור המותניים כדי לחממו ובכך לשפר ולזרז את תפקוד הכליות והכבד. הרטיות עוזרות גם להרגשה יותר טובה ומקלות את המחלה.
עצתי היא לא לחפש פתרונות מהירים וקלים אלא לקחת אחריות על החיים ולעשות שינויים ממשיים לשיפור איכות החיים.
בהצלחה!