יש אנשים שסובלים מהחום יותר מאחרים, וכל יציאה החוצה מסתיימת בנחלי זיעה, פנים אדומות ולעתים אף כתמים אדומים על הפנים ועל חלקי העור החשופים לשמש.
אלה שמצבם מחמיר בחום, יוגדרו על־פי הרפואה הסינית כבעלי ‘חום פנימי’. זהו אקלים פנימי של חום, שמוחמר במזג אוויר חם. מאפיינים נוספים לחום פנימי הם: צימאון לשתייה קרה, חיפוש מתמיד אחר המזגן הקרוב, עיניים אדומות, לשון אדומה, נטייה לכיבים במערכת העיכול ולעצירות ורעב מוגבר.
הרפואה הסינית גם מספקת מפתח לאיזון אותו חום פנימי, דרך הבנת השפעת מזונות שונים על טמפרטורת הגוף. מי שסובל מחום פנימי יחווה בדרך זו הקלה של ממש, ולאלה שסתם חם להם מדי בקיץ – תהיינה ההמלצות טיפ להשגת ‘מיזוג אוויר פנימי’ משופר.
שתייה
ראשית חכמה מומלץ להרבות בשתייה. זו תכלול מים, חליטת נענע קרה ומיצי פירות וירקות מדוללים במים. מתכוני מיצים מומלצים:
לכל סוגי הדם – מיצי פירות מלימון, אשכוליות, שזיפים, תפוחים ו/או אבטיח.
לבעלי סוג A, B, AB- מיץ ירקות מחסה+מלפפון+סלרי (רצוי מירקות אורגניים).
לבעלי סוג O, AB- מיץ עגבניות.
לבעלי סוג B – מיץ תפוזים.
פירות וירקות
פירות וירקות טריים הם, באופן כללי, בעלי השפעה מקררת. כדאי לצרוך שפע ירקות ופירות טריים לאורך היום. אין הגבלה על כמות הירקות.
כללי צריכת פירות וכמותם:
לבעלי סוג O, B מומלצים 3-5 פירות ביום.
לבעלי AB מומלצים 3-6 פירות ביום.
לבעלי A מומלצים 3-4 פירות ביום.
לאלו שהם לא־מפרישים מכל סוגי הדם, מוטב לצמצם את צריכת הפירות ל־1-3 פירות בלבד.
הירקות המועילים ביותר למטרת קירור הם אספרגוס, אצות וירקות העלים הירוקים. זהו אפוא הזמן לסלט ירוק גדול (חסה, עלי בייבי, תרד טרי, עשבי תיבול טריים) כבסיס לארוחה. כדי להפוך את הסלט לארוחה שלמה, אפשר להוסיף רכיבים כמו טונה, קוביות פטה־כבשים, גרעיני דלעת קלופים, אגוזי מלך שבורים, תירס (לסוג A בלבד, כזכור), רוטב טחינה (לבעלי סוג O, A), שמן זית, מיץ לימון. בתוספת לחם כוסמין (לכולם), חיטה נבוטה (לכולם), או שיפון (לבעלי O, A) – זוהי ארוחה קלה, משביעה ו…מקררת.
דגנים וקטניות
הדגנים והקטניות המומלצים לקיץ הם:
דוחן (לכולם), אמרנט (לסוג O, A, AB), גריסים (לסוג A, B, AB), פולי מש (לסוג O, A), טופו וסויה (לסוג O מפריש, A, AB).
שלבו אותם במרקי ירקות, או בשלו אותם עם חופן אצות־ים מיובשות (להשיג בבתי הטבע).
תבלינים
המעיטו בתבלינים מחממים: זנגביל יבש, הל, חזרת, פלפל שחור, פלפלים חריפים, סחוג, טימין, קינמון, ציפורן. כמו כן שימו לב שקפה מחמם. עדיף להימנע מקפה, או לשתות רק כשנמצאים בחדר ממוזג, ולא לפני יציאה החוצה.
הכנת המזון
במה שנוגע לדרכי הכנת המזון, מומלץ לבשל את המזון במים או לאדות, ולהימנע מטיגון, צלייה ואפייה, שמכניסים ביחד עם המזון חום ויובש לגוף.
מוצר הדגל לקירור פנימי
‘משקה כלורופיל’ הוא מוצר הדגל לקירור פנימי. כלורופיל הוא החומר הירוק המצוי בכל העלים בטבע, והוא מקרר מטבעו. הכלורופיל במשקה מופק מנבטי אלפלפה אורגניים, בתוספת שמן מנטה שמשפר את הטעם, מרענן ומשפר את ספיגת הכלורופיל במעיים. על הדרך משיגים גם טיהור הדם ותמיכה בכבד בנטרול רעלנים מהגוף.
המוצר כה יעיל, שאפילו אנשים שעובדים בתנאי חום קשים כמו ליד תנורים במטבחים ומאפיות, מדווחים על הקלה בעומס החום. בזכות נטרול הרעלים, אפילו הזיעה משתנה מזיעה ריחנית חריפה לזיעה נייטרלית.
הוראות השימוש: לשמור את המשקה במקרר. לצרוך כפית משקה כלורופיל בכוס מים פעמיים ביום, או שתי כפיות כלורופיל בבקבוק המים שממנו שותים במשך היום.
תגובה אחת
האם זה מתאים בהריון?