שאלה
הייתי שמחה לדעת, האם יש הבדל בריאותי בין צריכת קפה שחור לבין קפה נמס? ואולי שניהם לא מומלצים?
תשובה
תחילה אומר שהקפה הירוק הוא הקפה העשיר ביותר בחומצה כלורוגנית שהיא נוגדת חמצון רבת עוצמה וחשובה ביותר לבריאות.
כך, למשל, החומצה הכלורוגנית בעלת השפעה נוגדת הזדקנות, משפרת את מחזור הדם ואת טונוס השרירים, מפחיתה דלקת ומחלות עצביות, מגינה על פעילות ההולכה העצבית במוח, מפחיתה פוטנציאל של כימיקלים מסוימים להיות סרטניים, מתקנת DNA ולכן היא אנטי־סרטנית, בעלת השפעה מיטיבה על סוכרת ועוד.
מאידך, הארומה והטעם של הקפה הירוק אינם חביבים במיוחד, ודאי לא יחסית לקפה השחור או הנמס ושאר סוגי הקפה. לכן כדאי שנדע מה קורה עם כל הטוב שיש בקפה הירוק לאחר תהליכי העיבוד השונים.
הקפה השחור עובר עיבוד קל יחסית ולכן עשיר יותר בנוגדי חמצון וקפאין לעומת קפה נמס. בנוסף, לצורך תהליך עיבוד פולי הקפה לקפה נמס משתמשים בחומרים רעילים כמו אצטון, כוהל וכלורופורם.
לכן בהחלט ניתן לומר ששתיית קפה שחור עדיפה על קפה נמס, אך גם זאת במידה: כוס-שתיים ביום, שכן לשתייה מרובה של קפה עלולות להיות גם השפעות לא רצויות, כמו למשל, עלייה בלחץ הדם, בעיות בקצב לב, הפרעות שינה, העלאת חומציות הקיבה, איבוד נוזלים שכן הקפה משתן, עצבנות, חרדה. שתיית קפה אינה מומלצת למי שיש לו בעיות בכיס המרה או למי שהורידו לו את כיס המרה. כמו כן היא אינה מומלצת למי שנוטה לפתח ציסטות. הקפה עלול גם להפחית רמת סידן ומגנזיום ועוד.