שאלה:
שמעתי על מכשיר סריקת גוף לצורך דיאטה. מעניין אותי מאד מה הוא בודק, איך הוא פועל, האם הבדיקה חד פעמית או לאורך כל הטיפול, ומה זה באמת מוסיף לתהליך הירידה במשקל.
אשמח לשמוע פירוט על העניין.
בתודה על המגזין המקצועי,
ש’ לוינשטיין, בני ברק
משיב: מר אושרי וייצמן, מחברת
מכירים אנשים שרוצים לרדת במשקל ולא מצליחים? אנשים שיורדים כמה ק”ג בודדים ונתקעים? או הגרוע מכל: אנשים שיורדים במשקל ונראים כמו חולים או עם עור ???
תופעות אלה נובעות מכך שתהליך הירידה במשקל אינו נכון!
הכלי העומד לרשותנו לבקרת התהליך, ולהפיכתו לבריא ונכון יותר, הוא מכשיר סריקת הגוף.
מכשיר הסריקה מודד את הרכב הגוף מבפנים בקלות ובפשטות, הפרמטרים הנבדקים הם:
- משקל– כמו כל מכשיר.
- אחוז שומן– אחוז שומן חריג ומסוכן יכול להעלות את הסיכון לסכרת, לחץ דם, כולסטרול ועוד, ולכן זהו מצב שנטפל בו ברמת חשיבות עליונה.
- אחוז נוזלים– גוף יבש לא מפנה את הפסולת ביעילות, וגם לא מפרק את המזון בצורה אופטימלית- וגם את זה יש לשפר…
- שרירים– נבדקת המסה הכוללת של השרירים בגוף, שאותה נדאג לשמר או להעלות. שרירים שמתפרקים קשה מאוד לבנות. זה מה שקורה בדיאטת “כסאח” או דיאטה לא מאוזנת.
- מקדם עצם– זהו מדד המתייחס לחוזקן של העצמות. מקדם עצם שיורד בתהליך דיאטה, מראה על חסרים גדולים בגוף. חובה, אפוא, לשמר את ערכי מקדם העצם ואף להעלותם תוך כדי התהליך.
- שריפת קלוריות במנוחה – בדיקה המודדת כמה קלוריות שורף גופנו באופן קבוע, בלי פעילות גופנית נוספת, רק מכוח חילוף החומרים הקבוע.
- גיל מטבולי– מהו הגיל הבריאותי שלנו? זהו נתון התלוי בירידה בשומנים, ולא רק בירידה במשקל.
- שומן בטני– השומן הבטני הוא המסוכן ביותר. זוהי שכבת שומן שיושבת ולוחצת על האיברים הפנימיים, עלולה לגרום להתקפי לב, שבץ מוחי, כבד שומני ועוד.
הבדיקה פשוטה ביותר. היא מתבצעת ברגליים יחפות. עולים על המכשיר ותופסים ידיות מיוחדות. במכשיר קיימות אלקטרודות, הסוגרות מעגל חשמלי עם הגוף והתוצאות מתקבלות תוך 30 שניות.
המדידה מתבצעת מידי חודש במהלך ההרזיה, והיא מאפשרת לראות, מעבר לשינוי החיצוני, גם את השינוי שחל בתוך הגוף, שהוא השינוי האמיתי!
מי שמגיע לפרמטרים התקינים, יש לו סיכוי גבוה שלו לשמור על המשקל הנמוך לכל החיים.
ולשתי שאלות שהגיעו למערכת בעקבות סידרת הכתבות “איברים שפלגת בנו”:
נטורפתית אמרה לי שיש לי רמה גבוהה של חומציות, ואני צריכה לשמור ולאכול רק לחם נבוט, עד אז אכלתי כוסמין-בגלל קנדידה. בעיתון האחרון ראיתי שמונבט = חומצי. איך אני יכולה לדעת באמת מה טוב ואיזה קמח מתאים לקנדידה ואיזה קמח להליקובקטר פילורי? ומהם גרעיני שעורה בהקשר להנ”ל?
אשמח מאד לקבל תשובה,
ח. כהן
משיב: שרון צור ND, נטורופת בכיר, עורך סדרת הכתבות “אברים שפלגת בנו”, והטור “שקיעת דם”:
שלום
בהתייחס למכתבך, כל הדגנים יוצרים תגובה חומצית בגוף. נהוג לחלק את המזונות החומציים ל-3 דרגות: חומצי מאוד, חומצי ומעט חומצי.
לחם מחיטה נבוטה ולחם כוסמין מלא, הם בעלי תגובה חומצית מעטה ולכן מתאימים למצב של עודף חומציות בגוף.
בנוגע לקמחים המתאימים לקנדידה, הקמחים המומלצים ביותר הם שיפון ושעורה אך שניהם יוצרים תגובה חומצית.
אני הייתי ממליץ להמשיך עם לחם החיטה הנבוטה או לחם כוסמין מלא, מאחר שככל שרמת החומציות בגופך תרד, כך יוכל גופך למגר את הקנדידה בצורה יעילה יותר.
הדגנים שתגובתם בגוף היא בסיסית ולא חומצית הם הקינואה והדוחן אך קשה לאפות מהם לחמים, מה גם שהדוחן אינו מומלץ במצבי קנדידה, מאחר שהאינדקס הגליקמי שלו (מהירות כניסת הסוכר ממערכת העיכול אל הדם) הוא גבוה.
השאלה:
שמחתי לקרוא על כדוריות הדם האדומות. נשמח לקרוא בפעם הבאה על הלבנות. לי למשל כתימניה חסר, יחסית לכלל האוכלוסיה, וזה גילוי של השנים האחרונות (שלתימנים יש פחות מכולם) מעניין אותי לשמוע עוד בנושא ולהרחיב את ידיעותי.
בתודה, קוראת
משיב: שרון צור ND, נטורופת בכיר, ועורך סדרת הכתבות “אברים שפלגת בנו”:
שלום לקוראת.
אכן נכון הוא הדבר כי יש מאפיין עדתי בכמות הכדוריות הלבנות, אך מדובר בהפרש של לא יותר מ10% – 15%, שאינו משפיע על תפקודה של המערכת החיסונית, ואינו מעיד על חולי מוגבר!
באופן כללי, ניתן לחזק את פעילות מערכת החיסון על ידי נטילה של צמחי מרפא ופטריות מרפא המיועדות לכך. גם בצמחים יש רכיבים התומכים בפעילות מערכת החיסון על ידי מיגור חיידקים וירוסים ופטריות טפיליות, וגם הם יוכלו לתמוך במערכת החיסון שספירת תאי הדם הלבנים בה נמוכה, שלא על רקע עדתי. ובל נשכח את הויטמין C שחשוב ועוזר.
רבים הם איברי הגוף, מערכותיו וחלקיהם, וננסה כל פעם לגעת בחלק אחר. שמח לשמוע את בקשותיכם לנושאי כתבות בראיה נטורופתית.