אשמח לקבל מידע לגבי אצות ים. ישנם סוגים רבים. מהם, ולמי מתאים כל סוג?
משיבה: אביבית צפריר, נטורופתית מצוות סולגאר-סופהרב
שלום רב ותודה על פנייתך. הרשי לי לעשות מעט סדר בשאלותייך.
ישנן שתי משפחות של אצות: אצות ים, המגיעות ממקור של מים מלוחים, ואצות אגם, שמקורן במים מתוקים.
אצות ים ממים מלוחים כדוגמת אצת ה-KELP, עשירות ברכיב הנקרא יוד. היוד הוא מינרל קורט החשוב לגוף במינונים קטנים, ובין השאר מסייע לפעילות התקינה של בלוטת התריס.
לעומתן, אצות האגם (כלורלה, ספירולינה, אצה כחולה-ירוקה) הזוכות לכינוי “מזון על”, גדלות במים מתוקים, באגמים, ומהוות מקור תזונתי שלם, טבעי וטהור. האצות עשירות ברכיבי תזונה רבים שחיוניים לשמירה על הבריאות, לחיזוק מערכת החיסון, לטיהור מערכת העיכול, לשיפור תפקודים מנטאליים ועוד. הן מכילות באופן טבעי ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, חומצות שומן, כלורופיל וכדומה.
מזה תקופה ארוכה אני סובלת מפטרת ציפורניים. ניסיתי בעבר סוגים שונים של טיפולים קונבנציונליים כמו לק ואפילו גלולות – אך התופעה חוזרת שוב ושוב. הבנתי שפרוביוטיקה יעילה לטיפול בפטריות. האם היא מסוגלת למגר גם פטרת ציפורניים? אשמח לדעת על הגורמים לתופעה, וכיצד ניתן לפותרה באופן סופי. עלי לציין כי אני במצב מיוחד, אם זה משנה לגבי הטיפול.
משיבה: אביבית צפריר, נטורופתית מצוות סולגאר-סופהרב
לטיפול בפטריות נהוג להמליץ על תוסף פרוביוטיקה איכותי, ולשלב עמו גם מוצר אנטי-פטרייתי כדוגמת שמן אורגנו פראי.
לחיידקים הטובים מגוון רחב של איכויות ושימושים רבים לכלל מערכות הגוף, ובנוסף הם שומרים עלינו מפני גורמים פטרייתיים. מומלץ ליטול ביו-55 LR מבית סופהרב, המכיל מינון גבוה של חיידקים פרוביוטיים, ובעל איכות מקסימלית וכשרות בד”צ העדה החרדית.
שמן אורגנו פראי הוא בעל תכונות אנטי- פטרייתיות ואנטי-בקטריאליות. על מנת למגר את הפטרייה על הציפורן הוא מאוד מומלץ לשימוש פנימי, בבליעה, וגם לשימוש חיצוני במריחה (ניקוב הכמוסה ומריחה על הציפורן). עם זאת, במצבך המיוחד הייתי ממליצה לפני השימוש להיוועץ ברופא.
בתשובה לשאלתך, פטרת ציפורניים נובעת בדרך כלל מחוסר איזון במערכת העיכול, והיא מתפרצת בתנאי היגיינה לקויים. פטריות הן מיקרואורגניזמים שאוהבים סביבה לחה וחשוכה, למשל כפות רגליים הסגורות רוב היום ללא אוורור. כל עוד גורמים אלה קיימים, הן אכן נוטות לחזור שוב ושוב.
הייתי ממליצה על שילוב של תזונה נכונה, תוספי בריאות מתאימים, וכמובן, שמירה על היגיינה יומיומית.
אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר בראש, באמצעות רשימה של אבות המזון, ואילו מאכלים מכילים אותם. מהן פחמימות בריאות? לאיזה סיווג שייכות הקטניות? ומה באשר לכוסמת, למשל. האם היא פחמימה כמו אורז – או קטנית?
אודה מאד גם על רשימה של הפירות והירקות השייכים לכל עונה, זאת משום שידוע כי בריא יותר לאכול כל פרי או ירק בעונתו.
משיבות: יועצות התזונה של the123diet
שלום ,
ראשית, אנו מודים לך על הפנייה למערכת.
פחמימות: ישנה עדיפות לפחמימות מורכבות על פני פחמימות פשוטות (סוכר, עוגות, עוגיות וכו’). הפחמימות המורכבות, כשמן כן הן, מורכבות יותר במבנה הכימי שלהן, ולפיכך נדרש לגוף זמן רב יותר לפרקן, ותהליך העיכול שלהן ארוך יותר. כך נשמרת תחושת שובע לאורך זמן. בנוסף, הן מעלות בקצב מתון ומאוזן את רמות הסוכר בדם, בניגוד לפחמימות הפשוטות, אשר גורמות לעלייה חדה ברמות הסוכר בדם ואז ל’נפילת סוכר’, שיוצרת צורך למתוק.
מומלץ לשלב פחמימות מדגנים מלאים לפחות בחלק מארוחות היום (למשל אורז מלא, לחם מקמח מלא), שכן כך מתקבלת תוספת של סיבים תזונתיים התורמים רבות למערכת העיכול שלנו.
רשימת הפחמימות המומלצות: אורז, לחם, כוסמת, קינואה, דוחן, בורגול, קוסקוס, פסטה, תפוח–אדמה, בטטה, תירס, גריסי פנינה, שיבולת שועל ועוד.
קטניות: משפחת הקטניות מכילה שילוב של חלבון ופחמימה, ובנוסף, הקטניות עשירות בסיבים תזונתיים. משפחה זו כוללת אפונה, עדשים, גרגרי חומוס, שעועית, פול, סויה ועוד.
חלבונים: משפחת החלבונים כוללת בתוכה מספר קבוצות:
חלבון ממקור חלבי, בו נכללים מוצרי החלב הקיימים בשוק. ההמלצה היא צריכה של מוצרי חלב עד 5% שומן.
חשוב לציין, כי עם השתכללות החקלאות וההנדסה הגנטית, התפתחה אפשרות לצריכת ירקות ופירות גם שלא בעונתם. אין מניעה בצריכה של ירקות ופירות אלו.
פנייה נוספת בנושא דומה:
היות והתבקשתי בתזונה נכונה ומאוזנת להפריד חלבונים ופחמימות בארוחה, אבקש פירוט מה הם המאכלים שהם חלבונים, ומה הן פחמימות מורכבות (ראי תשובה מפורטת בשאלה הקודמת). וכן מהם הצירופים הנכונים ליצירת חלבון מלא בארוחה.
מיכל פתל – מנחת קבוצות להורדת משקל
עוף, דגים, ביצים, גבינות – אלו נקראים חלבון מלא והם בונים את הגוף שלנו. גם קטניות הן חלבונים מצוינים, רק שהם אינם חלבונים מלאים, כלומר, אין בהם את כל חומצות האמינו החיוניות, והם משלימים את עצמם באמצעות פחמימות מלאות, כגון אורז מלא או קינואה, כדי להפוך לחלבון מלא.
חלבון מלא עדיף להפריד מפחמימה, כי שניהם דורשים אנרגיה רבה לפירוקם. לכן עדיף לאכול בארוחה אחת חלבונים וירקות ובארוחה אחרת – פחמימות וירקות.
בהצלחה!
האם טוב לאישה בתקופה שלפני הלידה, לשתות מיץ עשב חיטה בשל ניקוי רעלים שהמיץ מבצע?
עונה איריס גייר, מומחית באירידיולוגיה רב ממדית
קיימת חשיבות עליונה לצריכת משקאות בריאים משך כל החודשים שלפני הלידה. עם זאת, חלק מהמזונות הבריאים שצרכנו קודם לכן עלולים להיות מזיקים עבור האם ועבור התינוק. מיץ עשב חיטה הוא אחד מהמשקאות השנויים במחלוקת לצריכה בתקופה שלפני הלידה.
מיץ עשב חיטה הוא משקה עשיר בנוגדי חמצון ובעל תכונות אנטי-דלקתיות. הוא מטהר את הדם ועשיר בויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו. לכן, מצד אחד, הוא משקה בריאות אידיאלי שיכול להעניק לאם את היתרונות הללו, שכה חשובים עבורה. עם זאת, יש למיץ עשב חיטה פעילות חזקה, שיש בה סיכון עבור האם והתינוק, וזאת בשלושה כיוונים:
הוא עלול לגרום לשלשולים והקאות, שהסיכון בהם הוא אבדן חומרים מזינים חיוניים ופגיעה בהתפתחות התינוק.
לדעת חלק מן המחקרים, יש באפקט ניקוי הרעלים שבו, פוטנציאל של סיכון להפלה.
אם עשב החיטה לא גודל, נקצר ונארז בתנאי היגיינה גבוהים, עלול להתפתח בתוכו זיהום של חיידקים ועובש, היוצרים סיכון לזיהום ודלקת קטלניים במצב זה.
לאור כל זאת, אינני ממליצה לאימהות לפני לידה ובתקופת ההנקה לצרוך מיץ עשב חיטה.
האם יש מיקרוגל בטיחותי? מה מומלץ?
עונה שרה מעיין, נטורופתית, הרבליסטית ורופאה טבעונית, בעלת המותג “התה של שרה”
אין מכשיר מיקרוגל בטוח. כולנו יודעים שהימצאות בקרבת מכשיר מיקרוגל הפולט קרינה מסוכנת, היא אחד הגורמים להתפתחות מחלות ממאירות. חימום המזון במיקרוגל הרסני באותה מידה. הוא גורם לתרכובות אורגניות מסוימות להתפרק באופן שונה בהשפעת הקרינה, ועלול ליצור שינוי בהרכבו הבסיסי של המזון אותו אנו אוכלים. שינויים כאלה עלולים לגרום לבעיות קשות במערכת החיסון, ומכאן הדרך להתפתחות מחלות, רחמנא ליצלן, קצרה מאוד…
כאשר אני מנסה לשנות את התזונה בבית לבריאה יותר, אני שמה לב שילדי אוכלים פחות. האם להתמיד בשינוי, או לוותר על שיפור תזונתי ובלבד שיאכלו?
עונה שרה מעיין, נטורופתית, הרבליסטית ורופאה טבעונית, בעלת המותג “התה של שרה”
השינוי התזונתי חשוב עבור ילדינו עשרות מונים מאשר רק לדאוג שהם יאכלו. עדיף שיאכלו מעט, וטוב, מאשר שיאכלו הרבה ובאיכות גרועה – מה שעלול לגרום להתפתחות של מחלות כגון סכרת, כולסטרול, כבד שומני ומחלות רבות אחרות. מה גם שילדים שאוכלים פחמימות מורכבות (דוגמת לחם מקמח מלא, גריסי פנינה, קינואה, בורגול), ירקות וקטניות, משיגים תחושת שובע שנמשכת לאורך זמן רב יותר, כך שתוכלי להוריד ממך את הדאגה שהם רעבים…