פצעי פה הם סימפטום לחוסר איזון פנימי עמוק. על פי השיטה הקינסיולוגית, מסמל הפה את הביטוי העצמי, ובעיה בו מוכיחה על קושי בביטוי של רגש או חוסר יכולת להגיד את מה שאדם היה רוצה לומר. פצע בתוך הפה מצביע על קושי לבטא נושא שחשוב לאדם. זאת, מתוך קושי פנימי: פחד, בושה או אי-נעימות, או בשל קושי הקשור לסביבה: אף אחד לא הקשיב, לא היה למי להגיד…
כך, לדוגמא, פלוני, שה’בוס’ פגע בו או האשים אותו, שתק ולא אמר כלום, כי פחד לאבד את משרתו. והנה הופיעו בפיו פצעי פה מטרידים. מה הקשר? הוא אינו מעלה בדעתו שיש קשר. אתם כבר יודעים שיש…
פצעי פה עלולים להופיע גם במצבי מתח ולחץ נפשי. לא כל מתח חולף מגיע עד כדי ביטוי פיזי. אם המתח הוביל להתפתחות פצעים, משמע הוא היה משמעותי ועמוק.
במקביל, עשויים הפצעים להיות קשורים בגורמים פיזיים: חולשה במערכת החיסונית, אלרגיה למזון מסוים, בעיות במערכת העיכול ועוד.
תגיד ‘אה’
אז איך יודעים איזהו הכאב המתחבא מתחת לפצעים? האבחון והטיפול נעשים דרך השריר, המעביר את המידע המאוחסן במוח, לרוב באותו חלק שאינו מודע. באמצעות מגע עדין החש את תגובות השריר לשאלות שאנו מעלים, נבדוק איזה רגש הסעיר את האדם זמן קצר לפני שקיבל את הפצעים, ונגיע בסייעתא דשמיא לשורש הבעיה. גם אם האדם שכח – המוח תמיד זוכר, והשריר יעלה את הזיכרון המודחק הזה. בהתאם לתגובת השריר אנו בוחרים גם את הכלים שבעזרתם נשחרר את הבעיה השורשית שחרור שיביא – כן, לא תאמינו – להיפטרות מוחלטת וסופית מן הפצעים המטרידים.
מעלתו של השימוש בבדיקת שריר היא, שהוא עוקף את מערכת האמונות של האדם. פעמים רבות יכחיש האדם וידחיק את הרגשות שחווה, ואף את האירוע עצמו. זאת מכוח מנגנון ההגנה של הנפש, שלא היתה מסוגלת לשאת את הכאב. (נפגעתי? מה פתאום, שטויות, זה עבר ממש לידי… התביישתי לענות? ממנו? – שהוא יתבייש! ובכלל, כבר שכחתי מזה. עברתי הלאה. סתם תקרית טפשית…) באמצעות בדיקת השריר ניתן להגיע למידע שהאדם עצמו אינו זוכר, או זוכר חלקית, ולקבל תשובות מהירות ומדויקות מתת-המודע, הן לגבי מקור הבעיה והן לגבי דרך פתרונה.
ואז מה? – קודם כל, עצם העלאת הקושי הלא מודע למודע – מהווה חלק גדול משחרור הבעיה. מעבר לכך, עומדים לרשותנו מגוון כלים טיפוליים לנטרול החסימה, ואנו בוחרים בהם לפי ‘בקשותיו’ ו’הנחיותיו’ של השריר, המעלות רגשות חבויים מתוך תת-המודע של האדם. החל מדמיון מודרך, דרך תמציות, תרגילים פיזיים וטכניקות נוספות. הכול בתאום מלא עם תגובות השריר של המטופל.
במקביל אנו גם מאזנים את הגוף על ידי לחיצה בנקודות לחיצה מתאימות, וכן על ידי תרגילים פיזיים, שכן הקינסיולוגיה אינה מפרידה בין גוף לנפש, והיא מאמינה שניתן לשחרר תופעות רגשיות וגופניות על ידי טיפולים רגשיים וגופניים כאחד. בדרך כלל נבחר לתקוף את הבעיה משני הכיוונים – בכלים רגשיים ובכלים פיזיים.
מודל העבודה הוא חווייתי, נעים, ממוקד ויעיל – זאת בזכות הדיוק שעבודה זו מאפשרת, ומשום שהיא מכוונת להיות עדינה, מעצימה ולא פולשנית. כשהמתח הרגשי משתחרר, משיב האדם לעצמו את היכולת לבחור במה שאכן ייטיב לו, ולפעול בהתאם.
זה הפה שלכם…
טיפים לטיפול עצמי
- שמן לבנדר בתוך שמן בסיס על הפצעים ייתן השפעה מאלחשת ומחטאת. ערבו כמה טיפות שמן לבנדר עם כמה טיפות של שמן בסיס דוגמת שמן שקדים. חשוב לוודא שהשמן מאיכות טובה, ושתהליך ייצורו מתיר להכניסו לפה, מה שאינו נכון לגבי כל השמנים האתריים.
- פרוביוטיקה תחזק את מערכת העיכול ואת המערכת החיסונית כאחת. במקביל לנטילת פרוביוטיקה לבליעה, מומלץ גם לפתוח קפסולה, לפזרה מעל הפצעים ולמרוח.
- היו אתם המטפלים! תוכלו לנסות להיזכר אם קודם הופעת הפצעים – בדרך כלל בטווח של ימים בודדים עד שבועיים – עברתם חוויה שבה רציתם לומר משהו ולא אמרתם. עצם העלאת הדברים למודע עשויה לשחרר את המועקה ולפתור את בעיית הפצעים. לא לכולם זה מספיק, ומי שלא – בדיוק עבורו נועדה הקינסיולוגיה.