להלן סימנים.סימפטונים .תסמינים המצבעים על תפקוד נמוך של בלוטת המגן –התריס.
- עייפות * הפרעות זיכרון וריכוז
- אדישות מנטלית * דחף מיני נמוך
- דיכאונות * כאבי ראש
- עצבנות לא סבירה * תסמונת קדם מחזור
- עלייה במשקל * חיסון ירוד
- כאבים ומחושים * תסמונת מנהרת כף היד
- רגישות לחום וקור * מחלת .רנו
- עצירות * דלקות חוזרות
- אגירת מים בגוף * כולסטרול גבהה
- מחזור חודשית לא סדיר * יובש בעניים .ראייה מטושטשת
- נשירת שיער .על הראש .גבות * יובש השיער והעור
- ציפורניים שבירות ומתקלפות * אנמיה לברזל
- חבורות על העור * ריפוי איטי של פצעים
- אי פריון –קשיים * צרידות
- נדודי שינה –הפרעות * חרדה ופאניקה .
אדם שמעיין ברשימת הסימנים הנ”ל ולפחות -7 סימנים הוא מוצא על עצמו כדי שיפנה למרפא טבעי.
בלוטת התריס(תירואיד) הנמצאת בבסיס הצוואר מתחת לתיבת הקול ,מפרישה הורמונים המבקרים את חילוף החומרים של כל תאי הגוף,במצב של תת-פעילות של הבלוטה ולא מצליחה להפריש כמות מספקת של הורמון התירוקסין.הסיבות לכך יכולות להיות ליקוי בתפקוד הבלוטה או הפרעה בקבלת מסר מהמוח לייצר כמות גדולה יותר של הורמונים.כתוצאה מכך,כל מערות פועלות בקצב איטי יותר.אם אתם סובלים מבעיה זו,סביר להניח שאתם חשים עייפות וחולשה רוב הזמן.אתם מתנענעים בקצב איטי יותר מהקצב הרגיל שלכם ואפילו פעולות פשוטות ושגרתיות כמו להכין ארוחה נראות קשות ביותר לעשות.קרוב למדי שעליתם במשקל ומערכת העיכול שלכם מתקשה לעכל מזון.ייתכן שאתם כואבים בשרירים ובמפרקים.וכ”ו וכ”ו כנ”ל.
בעבר הגורם השכיח ביותר לתת-פעולת התריס היה חסר ביוד.למרות שהיום רובנו מקבלים כמות גדולה של יוד במלח הרגיל ובדגי ים כיום אין מחסור…אלה שהגורם השכיח ביותר היא מחלת האשימוטו.זו מחלה אוטואימונית (חיסונית) שבה הגוף מייצר נוגדנים התוקפים את רקמת בלוטת התריס ומצמצמים את ייצור הורמון בלוטת התריס.
גורמים נוספים שעלולים להוביל לתת ייצור של הורמונים בבלוטת התריס.ביניהם מתח נפשי.חסרים תזונתיים.חוסר פעילות גופנית וכן תרופות כימיות.גם שינויים הורמונאליים החלים בתקופת ההיריון או בגיל המעבר תורמים לבעיה.
תת-פעילות של בלוטת התריס שכיח יותר אצל נשים.האיזון בין ההורמון אסטרוגן להורמון פרוגסטרון יכול להשפיע בצורה עקיפה על הבלוטה.בדרך כלל מדובר ברמה גבהה יותר של אסטרוגן המחלישה את תפקוד בלוטת הטריס. מצב זה עלול להתרחש בכל שלב בחייה של האישה.נשים הנוטלות אסטרוגן סינתטי חשופות במיוחד לירידה בתפקוד בלוטת התריס.
השפעות המתח הנפשי והאיזון של הורמוני הלחץ חשובים אף הם לקביעת התפקוד של בלוטת התריס .רמות גבוהות כרונית של הורמון הלחץ –קורטיזול.פוגעות בתיפקוד הבלוטה.ובעוד שרמות נמוכות של הורמון DHEA מעלות ככל הנראה את הנטייה ללקות בתת-פעילות בלוטת התריס.
נכוחות של מתכות רעילות בגוף כמו כספית עופרת בדיל קדמוים זרחן ארסן אלומיניום עלולות להפריע לתפקוד בלוטת התריס.
תת פעילות הבלוטה עלולה אמנם לחולל שמות בגופכם,אבל קל לטפל בזה בעז”ה במיוחד אם מאבחנים אותה בשבים המוקדמים של המחלה.אם חס ושלום שלקיתם בתת פעולת התריס,עקבו אחר טמפרטורת גופכם—אם למשך 3 ימי מדידה החום שקיבלתם הוא פחות מ..36.5 עליכם לפנות לרופא או מרפא נטרופט לשם הערכת מצבכם.תוספים טיביעים תזונתיים עשויים להשיב לכם את האיזון די במהירות.במקרים קשים יותר ייתכן שיהיה עליכם לקחת תחליף הורמון בלוטת התריס.גם עם זה המצב,נכון יהיה לשלב טיפול קונוציונאלי.ומשטר תזונה חדש ותוספי מזון,+פעילות להפגת מתחים נפשיים.ופיעלוית ספורט ועוד….!
רצוי גם לעשות גם בדיקת שיער,בדיקת רוק,ובדיקות דם.
להלן מאכלים מומלצים שיכולים לעזור לאיזון התפקוד— מלח ים אוקיאנוס .אצותים .דגים מהים. זרעי פשתן.אגוזי מלך.גרעיני דלעת.שעויתיבשה.שקדים.ובכלל קיטניות.וסיבים תזונתיים..
להלן מאכלים שאינם מומלצים- כרוב.ברוקולי .כרובית.פולי סויה.כרוב ניצנים..אפשר לאכול אותם רק מבושלים ואפויים…וכן לא לשתות מי ברז.שום. בצל .
ויטמינם ומינרלים המומלצים הם…אבץ.סלניום.נחושת.יוד.אשלגן.וגם חלבון בשם ל-טירוסין. שמן דגים.שמן בורז, DHEA שזה הורמון טבעי כתוסף תזונה.
ישנו גם טיפול הומיופטי.
אפשר גם טיפול דיקור סיני
ד”ר רפאל גרנות