בתקופה האחרונה אני חווה כאבים חזקים בצידי הירך ועד לברך, שבאים דווקא בשכיבה במיטה, ובדרך כלל בלילה.
אורתופד שבדק ולחץ פה ושם, קבע שמדובר בדלקת במפרק או בגיד, המשפיע על כל השריר המחובר אליו. הוא הפנה אותי להורדת משקל ולהתעמלות, בטוענו שלדלקת עצמה אין מה לעשות.
אציין שאני דוקא מרבה להפעיל את השריר והמפרק באמצעות הליכה. אין לי כאבים בהליכה, אבל יש לי כאבים בעליית מדרגות, כבר כמה שנים.
בנוסף, אני סובלת מזה שנים – תחילה רק במצבים מיוחדים וכיום גם במצבים רגילים – מתחושת הירדמות של הירך בעמידה, בעיקר בעמידה או הליכה ממושכת
האם הדלקת עלולה להתפתח עוד? האם יש מה לעשות כדי לעוצרה? והאם ניתן להביא הקלה לכאבים?
תשובת ציונה רוזין- מטפלת בתדרים.
השואלת לא ציינה עם עשו לה צילום/CT לעניין מצב מפרק הירך. אולם בעזרת שימוש בתדרים ניתן לאבחן את מצב המפרק והגידים ובכלל את מערכת השלד כדי לברר מה הבעיה. אח”כ ניתן להשתמש בעזרת התדרים כדי להקל על הכאב. כמובן שעודף משקל משפיע לרעה על השלד וכדאי לעשות הכל כדי לרזות. כמו כן יש תוספי תזונה שיכולים להקל במצבי דלקת ותוכל לקבל מידע עליהם בכל חנות טבע כמעט.
תשובת צבי גולדמן- הרבליס, אירידיולוג ומומחה באבחון דרך מערכות הגוף
כל הכבוד לאורטפד אבל יש אפשרות לעשות אבחון מקיף כיוןן שזה נשמע יותר שהשורש הוא לא דלקת יכול להיות שיש גם סוג דלקת אבל עיקר אני אומר שחשוב לדעת השורש למה נהי’ דלקת כמו קושי בזרימת דם במקום מסוים, או חומציות, או משהו יותר עמוק וכו’ וזה כמו שיש עשן מגחלים האם אני יכבה העשן או את הגחלים?
לכן יש אפשרות לעשות אבחון ע״י גלגל העין ולשון ומערכות הגוף ואז כשנדע שורש הבעי’ הרבה יותר קל להגיע לריפוי בעז״ה. כמו למשל לאחרונה הגיע אלי מטופל שהי’ לו טחורים באופן חמור עם שטף דם, והי’ אצל הרבה רופאים וטיפולים בחיתוך וגומי וכו’ הכל טיפלו בטחורים עצמו,ולא עזר אז המליצו לו על ניתוח אחר אבחון מקיף הגעתי למסקנה בעז״ה שהשורש הוא בעי’ בקיבה שהוא הביא לטחורים וב״ה אחרי טיפול בשורש נעלמו הטחורים ב״ה.
וכמו מטופל עם בעי’ עור חמורה ונדבקו לו הבגדים לגוף וטס כבר לטיפול בחול ולא עזר בקיצור הגענו לשורש הבעי וב״ה השתפר המצב
תשובת ד”ר איתמר ברים, כירופרקט מוסמך.
אייך שאת מתארת את הבעיה שלך כנראה שהכף ירך לא יושב במקןם מדיוק והאגן קצת עקום, זה לא מפריע רוב התנועות כי השרירים מספיק חזקים לפצות, בלילה כשהגוף נח את מרגישה את המתוך גידים בזמן שאת לא מפעילה את השרירים, הקושי במדריגות- אותו דבר כי המפרק לא יושב מדיוק במקום, החוסר תחושה יוצא מאחורה איפו האגן עקום, זה קןרה בדרך כלל מישבה לא נכונה או שכיבה לא נכונה, זה קןרה הרבה וזה קל לתקן. טיפולי כירופרקט מאוד טובים למצבים כאילו, כדאי לחפס כירופרקט באזור שלך, רפואה שלימה, ד”ר איתמר ברים—כירופרקט
תשובת הדס הראל
שלום לך
מבינה מאד על מה את מדברת,
כאב שמפריע בזמן שכיבה מקשה על השינה ולא מאפשר לנו לנח בצורה נינוחה ויעילה מעמל היום,
ומקשה עלינו לחדש כוחות לקראת היום הבא, ביחוד שאנחנו יודעים שגם מחר יהיה מאתגר
כי גם מחר נצטרך להתמודד אם אותם כאבים.
אז מה בכל זאת ניתן לעשות?
מניסיוני, שילוב בין דיקור סיני, רפלקסולוגיה ומסג’ טוב במקום יכול לתת את המענה לבעיה,
בטיפול נכון אנחנו נזרים דם חדש לאזור הדלקת (לפי דברי הרופא) ונעזור לגוף לטפל בדלקת,
נחזק את האזור מבחינה אנרגתית בכדי שהרגל תוכל להחלים מהר יותר,
נשחרר את האזור בעזרת המסג’, כי הרי ברור שבעקבות הכאב השרירים שם מכווצים
וכיווץ זה רק מקשה על הגוף להתרפא.
יתכן שכדאי יהיה לשלב גם טיפול תרופתי טבעי כמובן לטיפול בדלקת.
בהצלחה רבה והחלמה מהירה, הדס.
לכבוד עיתון בוסתן,
לאחרונה גילו אצל בני cpk גבוה, אשמח לשמוע מה דרך הטיפול?
תשובת חוה חילקו מטפלת בכירה ברפואה טבעית
הנ”ל הינו אנזים שמקורו בשרירים.רמות אנזים זה עולות במקרים של נטילת תרופות כגון תרופות נוגדות אקנה, תרופות נגד כולסטרול ועוד. כמו כן רמת האנזים עולה לאחר חבלות ומה שהכי נראה במקרה שלפנינו- לאחר פעילות מאומצת.אצל בני נוער העוסקים בספורט רמת cpk תהיה גבוהה.
על מנת להוריד את רמת האנזים במקרה זה הייתי ממליצה על מנוחה בת מספר ימים וחזרה על הבדיקה, או לחילופין אם יש קשר לתרופות להתייעץ עם הרופא המטפל.