אחר צהריים קייצי ארוך הוא הזדמנות מצוינת להכין עם הילדים ’אוכל שהם אוהבים‘.
בשבילך, הבאנו שני מרשמים מעולים: חטיף שומשום מתוק ומלא בריאות, ונקטר סורבה קר ומרענן – שכולם יבקשו ממנו כוס נוספת. והכל, כמובן, 100% טבעי.
חטיף שומשום
החטיף הבריא והמוכר בהכנה ביתית
החומרים:
2 כפות דבש
4 כפות סוכר פירות
1/4 ק“ג שומשום, גרעינים ואגוזים טחונים גס
אופן ההכנה:
בסיר קטן, בשלי את הדבש וסוכר הפירות כ8- דקות על אש בינונית, תוך כדי
ערבוב כל הזמן. כבי את האש, והוסיפי את תערובת השומשום והאגוזים.
ערבבי היטב והעבירי לתבנית פיירקס עם נייר אפייה.
דחסי את התערובת היטב, הכניסי למקרר לחצי שעה, חתכי לריבועים והגישי.
נקטר בננה עם תמרים ופולי קקאו
החומרים:
3 בננות בשלות חתוכות לטבעות וקפואות
3 – 4 תמרים מגולענים וקפואים
חופן פולי קקאו גרוסים
1-2 כפות סילאן תמרים
1 כוס קרח
אופן ההכנה:
הכניסי למערבל מזון את כל החומרים ועבדי עד לקבלת תערובת אחידה.
הגישי בכוסות הגשה אישיות.