חלות לכבוד שבת קודש
להכנת חלות בריאות וטעימות השילוב המוצלח לסוגי הקמחים הוא – חצי קילו קמח שיפון 100% וחצי קילו קמח חיטה או כוסמין 80%.
כמות: 4 חלות או 20 לחמניות
החומרים:
- 1 ק”ג קמח מלא
- 2 כפות סוכר קנים או כף דבש
- כפית מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 2 כוסות מים חמימים (מינימום)
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מכניסים לקערה את הקמח, הסוכר, השמרים וכוס אחת של מים חמימים, ממתינים חמש דקות.
מוסיפים עוד כוס של מים ומתחילים בפעולת הלישה. ניתן ללוש במיקסר עם קרס לישה במהירות נמוכה, תוך כדי הלישה מוסיפים את הביצה והמלח.
לפי הצורך מוסיפים בכל פעם מעט מים עד שנוצר כדור בצק אחיד ומעט דביק, ממשיכים ללוש למשך ארבע דקות, ובמיקסר שתי דקות במהירות נמוכה.
עוטפים את הבצק בשקית מעל הקערה למשך עשר דקות,
חוזרים על פעולת הלישה תוך כדי זילוף איטי של השמן ולשים עד שכל השמן נספג בבצק.
מעבירים לקערה גדולה או לשקית להתפחה של חצי שעה, לאחר חצי שעה מורידים את ההתפחה באגרופים קמוצים, ושוב מתפיחים למשך עשרים דקות.
להכנת חלות:
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. כל חלק הוא חלה. קולעים את החלה בידיים משומנות.
מסדרים בתבנית אפייה ומתפיחים לעוד עשר דקות, מורחים ביצה ושומשום/פרג/קצח, ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום 200-220 מעלות בשליש התחתון של התנור למשך עשרים דקות.
החלה מוכנה כאשר מלמעלה ומלמטה צבעה שזוף ויפה (ניתן לדפוק עליה ולשמוע מעין קול חלול).
להכנת לחמניות:
מכינים כעשרים כדורים מהבצק, ומכל כדור יוצרים צורת לחמנייה. מסדרים את הלחמניות בתבנית אפייה, מתפיחים כשבע דקות, מברישים בביצה ובשומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום 200-220 מעלות באמצע התנור למשך חמש־עשרה דקות.
הלחמניות צריכות לקבל צבע שזוף, משני צידן.
אחסון: לאחר קירור מוחלט, בהקפאה.