פיתות זעתר בהכנה מהירה
השילוב של הזעתר מוצלח מאוד בפיתות. ניתן, כמובן, להחליף בטעמים שונים כמו: קצח, קימל, בצל מטוגן עם פפריקה ועוד.
החומרים: (20-25 יחידות)
- 1 ק”ג קמח מלא
- 2 כפות סוכר קנים או כף דבש
- כפית מלח
- 5 כפות שמרים יבשים
- 5 כוסות מים חמימים
לזרייה וזילוף:
- זעתר
- שומשום
- שמן זית
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערה ולשים עד לקבלת בצק רך, נותנים לבצק לנוח עשרים דקות.
בידיים משומנות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג. מתפיחים כעשר דקות, זורים זעתר ושומשום ומזלפים מעט שמן זית.
מכניסים לתנור שחומם בחום 220 מעלות, אופים כעשרים דקות.
מיד כשהפיתות יוצאות חמות מזלפים שוב שמן זית.
אחסון: יום – בטמפרטורת החדר או בהקפאה, מומלץ לחמם מעט לפני האכילה.