מתכון בסיסי ללביבות ירקות
מתכון בסיסי זה מתאים ללביבות על בסיס ירקות שונים, כמו: אפונה, כרובית, עלי מנגולד, תרד, דלעת, ברוקולי ועוד.
מומלץ אף לערבב כמה סוגי ירקות יחד.
מנת החלבון היא ביצה, ואף ניתן להוסיף גבינה/טופו/דג/עוף או בשר טחון.
ניתן להכין את הלביבות אפויות בתנור וכן בטיגון קל בשמן זית.
אין צורך לבשל או לאפות את הירקות לפני הכנתם.
על מנת להשביח את טעם הלביבה מומלץ להוסיף בצל חתוך לקוביות לאחר אידוי עם כפית שמן זית עד להזהבה קלה. מומלץ להכין כמות גדולה של בצל מאודה ולשמור במקפיא בקופסאות קטנות, כך בכל פעם שולפים קופסה קטנה ומוסיפים את שאר החומרים.
מנת הפחמימה בלביבה חשובה על מנת להסמיכה, וכן כדי להשביע, לכן מומלץ להשתמש בקמחי קטניות ופחמימות מלאות כמו: קווקר, קמח עדשים/חומוס/שיבולת שועל/קינואה/כוסמת.
10 לביבות
החומרים:
4 ביצים
2 כוסות ירקות חתוכים לקוביות או מגוררים
1 בצל חתוך לקוביות
1/2 כוס קמח
1/2 כוס תוספת חלבון: קוטג’/טונה/טופו/בשר או עוף או הודו טחון
אפויות בתנור:
3 כפות שמן זית
בטיגון קל:
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד, משהים כעשר דקות.
אפייה:
ניתן להעביר לתבנית אינגליש קייק או לתבנית שקעים, ולאפות במשך שלושים דקות בחום 180 מעלות.
טיגון קל:
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, יוצקים בעזרת כף מהבלילה אל המחבת, מטגנים במשך שלוש דקות. כאשר השוליים מעט מזהיבים, הופכים לצד השני למשך שתי דקות נוספות, מוציאים לצלחת מצופה בנייר סופג.
אחסון: במקרר עד ארבעה ימים, ובהקפאה.