המתכונים:
לביבות קינואה ועדשים במילוי גבינה
גרסה בריאה וטעימה לכדורי ארנצ’יני שבדרך כלל עשויים מאורז. ניתן להחליף את מילוי הגבינה בטופו או בקוביית דג סלמון צרובה קלות. מומלץ להשרות מראש את הקינואה ואת העדשים, לשמור בהקפאה, ומהמקפיא להכניס ישירות לסיר ולבשל.
כמות:
15 לביבות
החומרים:
2 כוסות קינואה מושרית שש שעות
1 כוס עדשים כתומות מושרות שש שעות
1 בצל מגורר
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות קמח עדשים
למילוי:
200 גרם גבינה צפתית/בולגרית מעודנת חתוכה לקוביות גסות
לציפוי:
ביצה טרופה
4 כפות קמח תירס או קורנפלור
אופן ההכנה:
מסננים את הקינואה ואת העדשים ממי ההשריה, מכניסים לסיר עם מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך חמש־עשרה דקות. מקררים, מוסיפים את כל שאר החומרים ולשים ביד עד לקבלת עיסה במרקם גבשושי ומעט דביק. מניחים בקירור למשך שלושים דקות.
יוצרים כדורים בגודל כדור פינג־פונג, יוצרים ‘חור’ בכפית קטנה במרכז הכדור, מכניסים קוביית גבינה, וסוגרים בחזרה. שומרים את הכדורים במקרר למשך שעתיים. במצב זה ניתן להקפיא.
מעבירים כל כדור בביצה טרופה ולאחר מכן מגלגלים בקמח תירס.
אפייה:
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשתי כפות שמן זית. מסדרים את הכדורים בתבנית ואופים בחום 200 מעלות במשך עשרים דקות. הכדורים מזהיבים מעט. מגישים חם.
טיגון:
מחממים מחבת עם מעט שמן זית בלהבה בינונית, מכניסים את הכדורים ומגלגלים אותם עד שהם נצרבים מכל הצדדים ומזהיבים. מגישים חם.
אחסון: יש להגיש מיד לאחר הטיגון או האפייה. ניתן להקפיא לאחר הכנת הכדורים לפני הטיגון או האפייה.