סנדוויץ’ לביבות מתוקות
הרעיון הוא לחבר בין שתי לביבות טעימות ואווריריות עם מילוי שמנת מתוקה. ניתן, כמובן, להכין את הלביבות ללא רעיון הסנדוויץ’.
כמות:
10 לביבות
החומרים:
ללביבות:
2 ביצים
1/2 כוס קמח עדשים/שיבולת שועל/קינואה/חיטה/כוסמין מלא
250 גבינה לבנה/ריקוטה/יוגורט/טופו רך
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר/1 כף ממתיק
שמן קוקוס או שמן זית לטיגון הלביבות
מילוי שמנת:
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם גבינת ריקוטה/לבנה
2 כפות סוכר או ממתיק
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
הכנת הלביבות:
מערבבים את הביצים עם הגבינה והסוכר, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. ממתינים כחמש דקות.
מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים בעזרת כף את הבלילה אל המחבת החמה. לאחר שתי דקות הופכים לצד שני לשתי דקות נוספות, ומוציאים.
הכנת המילוי:
מקציפים את השמנת ומוסיפים את הגבינה, את הממתיק ואת תמצית הווניל.
הרכבת הסנדביץ’: מזלפים בין שתי לביבות את המילוי ומגישים מיד.
אחסון: הלביבות ללא המילוי – יום במקרר. המילוי נשמר ארבעה ימים בקירור או בהקפאה.