לביבות במילוי בשר
הלביבות מתאימות לאירוח חגיגי או כמנת פתיחה בארוחה בשרית. ניתן להכין מראש ולאפות או לטגן סמוך לאכילה. ניתן להכין פרווה עם מילוי פטריות.
כמות:
15 לביבות
החומרים לעיסה:
4 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
2 בטטה
1 כוס קמח עדשים/קווקר/סויה
1/2 כפית מלח
2 כפות זמן זית
למילוי:
300 גרם בשר טחון או 10 פטריות פורטובלו חתוכות
2 בצלים חתוכים לקוביות
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
קורט אגוז מוסקט או בהרט
1 כף סילאן
לציפוי:
2 ביצים טרופות
5 כפות קמח תירס – לא חובה
אופן ההכנה:
הכנת העיסה:
קולפים את תפוחי האדמה והבטטה, חותכים גס ומבשלים עד לריכוך. מסננים מהנוזלים, מועכים בממחה עד לקבלת פירה במרקם דק ומעט גבשושי. מקררים מעט ומוסיפים את כל החומרים, מערבבים היטב.
הכנת המילוי:
מחממים מחבת עם שמן זית, מכניסים את הבצל ומטגנים כעשר דקות. מוסיפים את הבשר או את הפטריות וממשיכים בטיגון עוד עשר דקות. מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים עד שהבשר מוכן (סך הכל 25-30 דקות). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
הכנת הלביבות:
לוקחים כמות של חופן מהעיסה ומשטחים על כף היד, מניחים במרכז כפית מהמילוי, סוגרים את כף היד כך שקצוות העיסה יסגרו על המילוי, ויוצרים צורת לביבה עגולה פחוסה או גלילית.
בשלב זה ניתן להקפיא, ובעת הצורך להפשיר ולהמשיך בטיגון או באפייה.
אפייה:
מצפים כל לביבה בביצה טרופה ומעט קמח תירס ומניחים בתבנית. אופים בחום 200 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שהלביבות מזהיבות מעט.
טיגון:
מחממים שתי כפות שמן זית במחבת, מצפים את הלביבות בביצה טרופה ומעט קמח תירס, ומטגנים שתי דקות מכל צד.
מוציאים חם ומגישים, מומלץ עם מתבל טחינה.
אחסון: לאחר האפייה או הטיגון – במקרר עד יומיים, מומלץ לחמם לפני ההגשה. בהקפאה – לפני האפייה או הטיגון.