חצילים ופלפלים
במתכון המקורי מטגנים את החצילים, אך אני אופה אותם בתנור, והתוצאה מעולה אפילו יותר מטיגון, ואת זה אומרים האורחים, שתמיד מבקשים עוד…
את החצילים ניתן להחליף בקישואים – הטעם מעט שונה, והסלט טעים לא פחות.
בדרך כלל כאשר מתבלים חצילים משתמשים בחומץ ובסוכר, ששניהם אינם מומלצים מבחינה בריאותית. חומץ הוא מזיק מאד למעיים ולקיבה, ולא מומלץ להכניסו כלל אל המטבח אלא לשומרו בארון כלי הניקוי… ואם לא משתמשים בחומץ אין צורך גם בסוכר… כמעט בכל מתכון ניתן להחליף את החומץ בלימון סחוט טרי, ואם בכל אופן משתמשים במעט חומץ, חשוב לרכוש חומץ טבעי כמו חומץ תפוחים או חומץ יין (בלסמי), ולהשתמש בכמות מועטה.
החומרים
להכנת קופסה בנפח 500 מ”ל:
2 חצילים
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
6 שיני שום
4 כפות רסק עגבניות
6 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
חותכים את החציל לקוביות בגודל 3 ס”מ X 3 ס”מ, מכניסים לתבנית אפייה, זורים מעט מלח, יוצקים ארבע כפות שמן זית, מערבבים היטב ומכניסים לתנור מחומם מראש בחום 220 מעלות. כאשר קוביות החציל מושחמות מוציאים מהתנור (בערך לאחר 20 דקות). מחממים שתי כפות שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הפלפלים. לאחר חמש דקות מוסיפים את שלוש שיני השום חתוכות לפרוסות, לאחר שתי דקות מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח והכמון, מכסים את הסיר ומבשלים במשך עשר דקות, מוסיפים את קוביות החצילים, מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים במשך עשר דקות. מכבים את האש, כותשים את ארבע שיני השום שנותרו ומוסיפים אל הסיר. מערבבים היטב, ממתינים עד שהסלט מתקרר, מוסיפים את הלימון, מערבבים ומעבירים לקופסאות.
אחסון: במקרר במשך שבוע, מעולה בהקפאה.
טיפים:
כדי לבחור חציל מוצלח חשוב שהחציל יהיה בצבע שחור לגמרי, וקל.
על מנת להכין פרוסות חצילים בתנור “כמו מטוגן”, חותכים את החצילים בעובי 1 ס”מ, מניחים אותם בתבנית אפייה, זורים מלח, יוצקים שמן זית בנדיבות ואופים בחום 220 מעלות עד שהחצילים הופכים לשחומים. חשוב שכל חציל יהיה על התבנית, ולא אחד על השני…
מומלץ לגוון בצבעי הפלפלים כדי לקבל סלט בצבעים ובטעמים שונים.