סלט בטעם כבד
בבתים רבים רגילים לאכול במיוחד בבוקר של שבת סלט כבד עם החלה כמנה ראשונה. מבחינה בריאותית אכילת כבד עוף אינה מומלצת, כיוון שהכבד הוא ‘מסננת’ הרעלים בגוף, וכאשר אוכלים את הכבד, אוכלים גם את מה שהסתנן בתוכו. מה גם שהכבד מכיל כמות גבוהה של כולסטרול שהגוף אינו זקוק לו, ולכן הסלט הצמחוני הזה יכול להיות תחליף מעולה, בריא וטעים!
כדי לתת לסלט טעם אותנטי של כבד צלוי, כאשר מטגנים את הבצל מומלץ לטגן בלהבה גבוהה על מנת שמעט ייחרך ויקבל טעם דומה לצלוי. את בסיס הסלט ניתן להכין מירקות שונים, כל ירק נותן טעם מעט שונה לסלט. הטעם הכי קרוב לכבד זה עם חצילים שאופים אותם בתנור כמו במתכון של הסלט הקודם של חצילים ופלפלים. גם עם אפונה ירוקה או שעועית צהובה שרוכשים קפואות בסופר התוצאה נפלאה. חשוב רק לערות מים רותחים על הירקות הקפואים, להמתין כעשר דקות, לסנן את הנוזלים ואחר לבשל אותם עד לריכוך. ניתן לבשל במיקרוגל ללא נוזלים במשך שמונה דקות, או בסיר קטן עם מעט מים כחמש דקות מזמן הרתיחה.
חומרים להכנת קופסה בנפח 500 מ”ל:
2 כוסות חצילים אפויים (הוראות הכנה בסלט חצילים ופלפלים) או אפונה ירוקה מבושלת או שעועית צהובה מבושלת
4 בצלים פרוסים דק
2 כפות שמן זית
1 כוס אגוזי מלך קלופים
2 ביצים קשות
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת גדולה, מכניסים את הבצל קצוץ, מטגנים בלהבה גבוהה עד שהבצל מתרכך ומעט נחרך, ומקררים.
מכניסים למעבד מזון את כל החומרים וטוחנים לממרח חלק ואחיד. ניתן להוסיף מעט שמן זית על מנת לקבל ממרח במרקם חלק ואחיד.
אחסון: במקרר עד ארבעה ימים, מעולה בהקפאה.
טיפים:
חשוב לטחון את כל המרכיבים לסלט אחרי שכל החומרים יתקררו. אם טוחנים אותם בעודם חמים, הממרח מקבל קרום יבש.
להגשה חגיגית של המנה: פרסו עלה חסה בצלחת שחורה או לבנה, מעליה ערמו עם כף מהסלט בטעם כבד, קשטו בחצי עגבניית שרי או בגרגרי רימון, בעלה פטרוזיליה או שמיר או בבצל ירוק קצוץ, והגישו.
במצבי לחץ ניתן להשתמש בקופסת שימורים של אפונה ירוקה מבושלת או שעועית צהובה, לאחר סינון ושטיפה של מי ההשריה מקופסת השימורים.
לאחר הקפאת הסלט חשוב לערבב היטב לפני ההגשה.