מטבוחה
כל כך הרבה גרסאות כאלה ואחרות יש לסלט מטבוחה, אך אם אנחנו מחפשים גם סלט בריאות, הרי שלגרסה הזו אין מתחרים… כמובן, מומלץ להשתמש למטבוחה בעגבניות טריות, אך בעת הצורך ניתן להשתמש גם בעגבניות קצוצות מקופסת שימורים.
את המטבוחה מומלץ לבשל בסיר רחב או אפילו במחבת, כך היא תתאדה במהירות מהנוזלים ועדיין יישארו בה הוויטמינים הבריאים. כדי להרוויח את החומר הבריא בעגבנייה ובפלפל הנקרא “ליקופן”, מומלץ להשאיר את העגבניות בקליפתן.
המטבוחה מתאימה לא רק כסלט אלא גם לתיבול מאכלים שונים במהלך השבוע, כמו דג בתנור, פסטה, קציצות ברוטב. הוסיפו לכל מאכל ארבע כפות מטבוחה ושדרגו את הארוחה. המלצה חמה שלי, להכין מהמטבוחה שנשארה משבת שקשוקה לארוחת ערב. מטגנים במחבת במעט שמן זית קוביות בצל, פלפלים ועגבניות, מוסיפים שתי כפות מטבוחה, מערבבים היטב, מוסיפים ביצים, מכסים ומבשלים במשך שלוש דקות, ומגישים ארוחת ערב מוצלחת וטעימה!
חומרים להכנת קופסה בנפח 500 מ”ל:
10 עגבניות אדומות רכות בשלות
1 פלפל אדום
1 פלפל חריף קטן – לא חובה
6 שיני שום פרוסות
1/2 כפית מלח
1 כף פפריקה אדומה מרוקאית בשמן
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומניחים במסננת מעל קערה כדי שהנוזלים יתנקזו.
חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות, מחממים כשתי כפות שמן זית בסיר רחב בלהבה בינונית, מוסיפים את הפלפלים, מטגנים במשך חמש דקות, מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
מועכים מעט את קוביות העגבניות במסננת ומוסיפים אל הפלפלים, מוסיפים את המלח והפפריקה ומערבבים היטב. מומלץ להכניס אל הסיר ממחה פירה ובו לערבב את העגבניות. הבישול הוא מתמשך בלהבה בינונית ללא מכסה, כאשר כל חמש-עשר דקות מערבבים שוב את העגבניות. כאשר הנוזלים התאדו והעגבניות קיבלו צבע אדום עמוק, המטבוחה מוכנה (בערך כחצי שעה). מכבים את האש ומוסיפים את יתרת שמן הזית, מערבבים וממתינים עד לקירור.
אחסון: במקרר – עד ארבעה ימים, מעולה בהקפאה.
טיפים:
את העגבניות שקונים לסלט המטבוחה מומלץ להשאיר בסלסלה על השולחן ולא לאכסן במקרר. הן מבשילות והופכות למתוקות מיום ליום.
לאניני הטעם המעדיפים עגבניות מקולפות – משרים את העגבניות במים רותחים בסיר מכוסה למשך עשר דקות, וכך מסירים בקלות את הקליפה מהעגבנייה.
מומלץ להגיש את המטבוחה חמה, ניתן לחמם בסיר קטן מעל סיר הדגים.
ברוטב העגבניות שסונן מהעגבניות ניתן להשתמש לתבשילים שונים כמו אורז, מרק, או אפילו לשתות לבריאות!