חומוס ביתי
הכנת חומוס דורשת התארגנות מראש, אך גם לכאלה שמחפשים קיצורי דרך עדיין יש פתרונות בריאים ומעולים. בגרסה מושקעת יש להשרות את גרגרי החומוס במים למשך 24-48 שעות, ולהחליף את המים כל שתים־עשרה שעות. לאחר מכן לבשל את החומוס עד לריכוך – בסיר לחץ כשעה מזמן הרתיחה, בסיר רגיל כשעתיים. בגרסה המהירה ניתן להשתמש בגרגרי חומוס מוקפאים, כך שנשאר רק לבשלם, ובגרסה הכי מהירה – כמובן, הטעם שונה – ניתן להשתמש בגרגרי חומוס מבושלים בקופסת שימורים, לאחר סינון הנוזלים ושטיפה טובה.
את סלט החומוס מומלץ לשמור בקופסאות קטנות במקפיא, לאחר ההפשרה יש לערבב היטב עם כף כדי לקבל את המרקם המקורי כמו לפני ההקפאה.
מה לשים מעל החומוס?
כשמוסיפים תוספות מעל החומוס זה משדרג ומוסיף גיוון וטעמים נפלאים. בכל פעם ניתן לבחור תוספת אחרת. יש המגישים את החומוס כמנה ראשונה כשמעליה דג, או בשר טחון מבושל.
ניתן להוסיף גרגרי חומוס מבושלים, פטרוזיליה קצוצה, פפריקה מתוקה וזילוף של שמן זית. משקיענים יכולים לאדות בצל עם מעט פטריות ולהוסיף מעל החומוס, ויש כאלה שאף מציעים חומוס בשילוב מטבוחה: במרכז החומוס מניחים כף מטבוחה, ובכך הרווחנו שני סלטים בצלחת אחת…
חומרים להכנת חומוס לקופסה בנפח 500 מ”ל:
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
1/2 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס לימון סחוט טרי
1/2 כפית מלח
1 כפית כמון
2 שיני שום
מים קרים – לפי הצורך
אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון או לבלנדר את החומרים, פרט למים. מתחילים לטחון, ומוסיפים בהדרגה את המים הקרים עד לסמיכות הרצויה.
בדרך כלל לאחר ההכנה הסלט מסמיך, ולכן הוסיפו עוד מעט מים מהסמיכות שאתם מעוניינים.
ניתן להכין סלט חומוס בצבעים שונים, הוסיפו אל הטחינה:
חומוס ירוק – חצי כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
חומוס צהוב – 1/2 כפית כורכום
חומוס ורוד – 1 סלק בינוני מבושל
חומוס כתום – 1 כוס עדשים כתומות מבושלות + 3 כפות רסק עגבניו
אחסון: במקרר עד שלושה ימים, מעולה בהקפאה.
טיפים:
כאשר מכינים את סלט החומוס מגרגרי חומוס חמים, נוצרת שכבת קרום יבש מעל הסלט. לכן מומלץ לקררם, וכן להשתמש במים קרים בזמן הטחינה.
נסו להכין את סלט החומוס משעועית לבנה מבושלת או מעדשים ירוקות מבושלות או מפולים מבושלים, ותופתעו מסלט טעים ומוצלח הדומה במרקמו לסלט חומוס, ועם טעם עדין, מגוון ונפלא!