עוגת תפוחים ממכרת
בחרתי לקרוא לה בשם זה, כי הוא הכי מדויק שיש!
שילוב של תפוחים, ריבה וקינמון, שמשאיר טעם של עוד…
משך ההכנה: 30 דקות
דרגת קושי: קל
החומרים:
3 כוסות קמח שיבולת שועל
אבקת אפייה
ביצה
שליש כוס מייפל טהור
חצי כוס שמן
2 תפוחים אדומים (מומלץ מזן פינק ליידי)
ריבת תות / אוכמניות / כל ריבה שאהובה עליכם (לטעמי, שילוב ריבות אלה מעולה)
אגוזי מלך / שקדים מולבנים פרוסים / פקאן טבעי
אופן ההכנה:
תחילה, קולפים את התפוחים ומגררים בפומפייה. מוסיפים קינמון, מערבבים ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מערבבים את קמח שיבולת השועל עם אבקת אפייה, ומוסיפים ביצה, שמן ומייפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מחלקים מהעיסה לתבניות קאפקייקס קטנות, ומוסיפים מעל את הריבה או את תערובת הריבות שבחרנו. מוסיפים מלמעלה את התפוחים, ומפזרים לקישוט את האגוזים או השקדים הפקאן הגרוס.
אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות לכרבע שעה (תלוי בתנור).
מוציאים מהתנור, שולפים מהתבנית ומתענגים על כל ביס וביס כמו שכבר אמרתי – ורוצים עוד…