במינימום זמן תאפי עוגת שכבות מעודנת ומרשימה, מתאימה במיוחד לימים טובים.
החומרים לבסיס:
2 כוסות קמח מלא 100% או קמח כוסמין
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 חב’ אבקת אפיה
6 חלמונים
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס סוכר חום
החומרים למלית:
ניתן להמיר את המלית בריבה ביתית.
300 גרם תמרים מגולענים (רצוי מזן משובח)
1/4 כוס מיץ ענבים או מיץ תפוזים טבעי
קליפת תפוז מגוררת
החומרים לציפוי:
6 חלבונים
1/4 כוס סוכר חום11/2 כוסות קוקוס
החומרים לזילוף:
כף אבקת חרובים
כפית סילאן / דבש
כף יין
אופן הכנת הבסיס:
ערבלי את מרכיבי הבסיס עד לקבלת תערובת מגובשת וטובה. שטחי בתבנית בינונית.
אופן הכנת השכבה האמצעית:
המיסי את התמרים על־ידי כך שתערי עליהם 1/4 כוס מים רותחים ויין ומעכי בעזרת שיני מזלג עד לקבלת מרקם אחיד. מרחי את התערובת המומסת על שכבת הבצק.
אופן הכנת הציפוי:
הקציפי את החלבונים והוסיפי בהדרגה את הסוכר, בתנועות קיפול עדינות הבליעי את הקוקוס בקציפה, וצקי את התערובת הקצפית על מחית התמרים.
אופן הכנת הזילוף:
המיסי על להבה נמוכה אבקת חרובים, סיליאן ויין.
הכניסי את הנוזל המומס לשקית זילוף ועטרי את שכבת הקוקוס בפסים לאורך ולרוחב כיד הדמיון.
אפי בתבנית בינונית בחום 180 מע”צ.
משך האפיה 30-40 דקות.
העוגה נשמרת בקירור.
מה במאפה?:
סיבים תזונתיים,
חומצה פולית,
ויטמינים: A, E, K, B1, B2, B12
אשלגן
סלניום.