החומרים:
4 ביצים
8 כפות דבש (מפרחי בר)
200 גרם תמרים מגולענים (רצוי מזן משובח)
1/2 כוס מים רותחים
2 כפיות קינמון
כפית ציפורן טחונה
8 כפות שמן קנולה
2 כוסות קמח מלא / קמח כוסמין / 80%
6 כפות קוקוס
כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה:
הקציפי את הביצים בשלמותן עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה. הוסיפי תוך־כדי ערבול את יתר המרכיבים פרט לתמרים.
המיסי את התמרים ע”י כך שתערי עליהם 1/2 כוס מים רותחים ומעכי בעזרת מזלג. הוסיפי את מחית התמרים לתערובת והמשיכי לערבל עד לקבלת תערובת אחידה וטובה.
אפי בתבנית בעלת 12 שקעים בחום 180 מע”צ.
משך האפיה כ־35-45 דקות. בדקי בעזרת קיסם כדי לוודא שהמאפה מוכן.
מה במאפה?
פחות סוכר
אשלגן
ויטמינים: b, k, e
סיבים תזונתיים
סלניום