החומרים לבצק:
1 ק”ג קמח מלא 100%
1.5 כוסות שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי/מים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3 כפות סילאן/2 כפות דבש
קורט מלח
3/4 כוס מים רותחים
2 חבילות אבקת אפיה
החומרים למלית התמרים:
1 ק”ג תמרים מגולענים (רצוי מזן משובח)
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
1/2 כוס יין מתוק
כוס אגוזים קצוצים דק/צנוברים
אופן ההכנה:
מערבלים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונח לעבודה.
השהי את הבצק למנוחה.
אופן הכנת המלית:
המיסי על להבה נמוכה את התמרים, היין, מיץ וקליפת הלימון עד לקבלת ממרח תמרים אחיד וטוב.
ניתן לדלג על שלב הבישול ולמעוך את התמרים: ערי עליהם כוס מים רותחים ומעכי בעזרת שיני מזלג. הוסיפי את יתר המרכיבים תוך כדי ערבוב.
חלקי את הבצק ל-6 כדורים, רדדי כל כדור לעלה דקיק בעובי 1/2 ס”מ ומרחי כמות נדיבה של תמרים. פזרי אגוזים, גלגלי לרולדה והדקי היטב את הקצוות.
סמני פסים לרוחב הרולדה.
סדרי בתבנית תנור. (מומלץ לחלק ל-2 או 3 תבניות לפי גודל התנור)
אפי בחום 180 מע”צ.
משך האפיה 25-35 דקות עד להשחמה קלה.
לאחר הוצאת המאפה מן התנור חתכי לפי הסימונים בעזרת סכין רטובה.
ניתן לבזוק אבקת סוכר חום (טוחנים סוכר חום)
לגיוון: ניתן להמיר את מלית התמרים במלית פרג:
הביאי לרתיחה על להבה נמוכה 200 ג’ פרג טרי טחון, כוס מים, 1/4 כוס סיליאן/דבש ו-4 כפות ריבה ביתית.
לחילופין ניתן למלא בקוקוס, טחינה גולמית מלאה וסוכר חום.