החומרים:
1/2 כוס עדשים חומות/שחורות מושרות ומסוננות (ניתן לשלב בין 2 הסוגים)
1/2 כוס עדשים כתומות מושרות ומסוננות
1/2 כוס קווקר שלם/ גרוס
2 בטטות קלופות שלמות
2 בצלים קלופים שלמים
2 פקעות שומר מנוקות- לבחירה
2-4 שיני שום
1 כף כמון
חופן כוסברה קצוץ- לבחירה
אופן ההכנה:
ממלאים במים 3/4 מתכולת הסיר,
מכניסים לסיר את הקטניות, השום, הכמון והירקות השלמים, מבשלים על להבה בינונית עד לריכוך.
כ-20 דקות לפני גמר הבישול מוסיפים את הקווקר ומבשלים עם מכסה סגור למחצה, מדללים במים לפי הצורך והמרקם הרצוי.
מתבלים בשמן זית ובמלח ומשפרים את הטעם.
מגישים חם.
גיוונים:
ניתן להמיר את הקווקר באורז מלא/גריסים/קינואה/איטריות דקיקות מקמח מלא.
ניתן להשתמש רק בעדשים כתומות ולהוסיף עגבניה, פפריקה, רסק עגבניות, וירקות כתומים לפי הטעם.