החומרים:
2 תפוחי אדמה
כוס לקט בורגול, קינואה ועדשים.
1/4 כוס תירס קפוא- לבחירה
חופן גזר גמדי/מגורר
2 שיני שום
כ-2 כוסות מים רותחים – לבישול הקטניות והירקות
לתיבול:
כפית חוג’ למרק- ללא מונוסודיום
1/4 כפית כורכום
קורט פלפל אנגלי לבחירה
2 כפות שמן זית
כפית מלח
לעיטור:
פצפוצי אורז מלא/פצפוצי קינואה/גרעיני חמניה
אופן ההכנה:
מבשלים/ מאדים את תפוחי האדמה עד לריכוכם,
מבשלים את הלקט עם הירקות ורכיבי התיבול (פרט לשמן) במים עד לאידוי הנוזלים, מצננים ומזלפים שמן זית.
מעבירים לקערה גדולה את הלקט ואת תפוחי האדמה, טוחנים בבלנדר מקל עד לקבלת מחית חלקה וסמיכה,
בידיים משומנות מכדרים כדורים פחוסים ומצפים בפצפוצי אורז.
מסדרים בתבנית תנור.
אופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להשחמה קלה.
ניתן להמיר את לקט הקינואה בלקט גריסים, עדשים חומות וכתומות, ולבשל באותה כמות מים.
מגישים חם!