מוס שוקולד בריא בסיסי
מצרכים:
2 אבוקדו
¼ כוס אבקת קקאו אורגנית
1 כף אבקת חרובים אורגנית
¼ כוס מים
½ כוס דבש טבעי
1 כף תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
מעכו את האבוקדו למחית, הוסיפו את אבקת הקקאו ואבקת החרובים,
ערבבו יחד את המים והמייפל והוסיפו בהדרגה לתערובת האבוקדו.
הוסיפו את תמצית הווניל
והקרימו בבלנדר – מוט ידני.
הכניסו למקרר לחצי שעה והגישו.
גביעוני מוס מופלאים
המתכון הוא ל־20 כוסיות קטנות
רכיבים לתחתית:
2 כוסות אגוזי מלך
2 כפות סירופ אגבה או סילאן
רכיבים למוס:
2 כוסות קשיו (לא קלוי)
1 אבוקדו חצי־בוסרי
4 כפות קקאו מסוג טוב
מים לפי הצורך
25-30 תמרים
להגשה: תות טרי או קיווי, חתוך
הכנה:
מכינים את התחתית למוס: מכניסים את אגוזי המלך למעבד מזון וטוחנים לפירורים גסים בפולסים. מוסיפים את הממתיק הנוזלי ומפעילים לעוד מספר שניות. מעבירים לקערה.
מכינים את המוס: מכניסים למיכל הבלנדר את כל החומרים חוץ מהאבוקדו וטוחנים היטב ליצירת מרקם חלק ללא גושים. כאשר המרקם חלק, מוסיפים את האבוקדו וטוחנים עוד מספר שניות, עד שכל האבוקדו מתמזג היטב. מעבירים את הכל לשקית זילוף סגורה היטב מלמעלה ופתוחה מלמטה.
הרכבת המנה בכוסיות קטנות: בעזרת כפית, מעבירים את התערובת לתוך הכוסיות לשכבה ראשונה (לא מהדקים לתחתית). בעזרת שקית זילוף, מזליפים את מוס השוקולד עד לקצה העליון של הכוסית. ניתן לקשט בפרי.
שומרים במקרר עד לזמן ההגשה.