חומרים
לתחתית הבסיס:
- 2 כוסות פתיתי שיבולת שועל דקה. ניתן להחליף חלק מהכמות בזרעי פשתן טחונים או בקוקוס טחון.
- 250 גרם תמרים מגולענים (חצי חבילה)
לקרם:
- 300 גרם קשיו לא קלוי (2 כוסות)
- 2 כפיות מיץ לימון
- שליש כוס סוכר
- 3 כוסות מים
- כפית תמצית וניל
- 8 כפות קורנפלור
- כוס מים
לקישוט:
פלחי תותים / פרוסות קיווי / אפרסקים משומרים / ריבה ביתית עם חתיכות פרי שלמות / מלית אוכמניות או פירות יער, וכדומה.
הוראות הכנה
- מעבדים את התמרים ושיבולת השועל במעבד מזון או בידיים, עד לקבלת עיסה אחידה, ומהדקים את העיסה לתחתית תבנית אפייה עגולה עד שמתקבל כיסוי אחיד.
- טוחנים בבלנדר את הקשיו עם הסוכר, מיץ הלימון, 3 כוסות המים ותמצית הווניל.
- מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי בחישה.
- מערבבים בנפרד את הקורנפלור עם כוס מים, עד לקבלת תערובת חלקה, ללא גושים.
- כשתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור, ובוחשים במשך 3 דקות, עד שהעיסה מסמיכה.
- יוצקים את התערובת הסמיכה על גבי הקלתית, ומצננים במקרר לשעה.
- מסדרים את הפירות מעל העוגה.
- מחזירים למקרר ל־4 שעות נוספות.