החומרים:
1/2 ק”ג קווקר שלם/גרוס
100 גר’ שומשום
100 גר’ קוקוס
11/2 כפיות קינמון
100 גר’ גרעיני דלעת קלופים ולא קלויים
100 גר’ גרעיני חמניות קלופים ולא קלויים
100 גר’ אגוזי מלך/פקאן קצוצים
50 גר’ שקדים פרוסים – לבחירה
100 גר’ חמוציות
50 גר’ תמרים/משמשים חתוכים דק
2 תפוחי גראנד פרוסים לאצבעות דקות/גזר
כוס סילאן/תרכיז תפוחים/דבש
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
ממיסים על להבה נמוכה כשתי דקות שמן ודבש/תרכיז.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומכניסים לתוכה את כל המרכיבים פרט לפירות המיובשים ולתפוחים, מערבבים היטב.
יוצקים את הנוזל המתוק המומס על התערובת שבתבנית ומערבבים היטב עד לספיגת הנוזל בתוך תערובת הגרנולה.
אופים בתבנית תנור בחום 180 מעלות
משך האפייה 25-35 דקות. יש לערבב את התערובת מידי 10 דקות.
לקראת סוף האפייה מוסיפים את הפירות המיובשים והתפוחים כשהם חתוכים דק.
רצוי לטעום מהגרנולה בתום האפייה כדי לוודא שמרקמה פריך, ואם לא, להמשיך לאפות לדקות נוספות תוך כדי ערבוב. לאחר שהגרנולה נאפתה, כדאי לערבב מידי כמה דקות עד להתקררותה – פעולה המונעת הידבקות.
מעבירים את הגרנולה שהצטננה לקופסה אטומה ושומרים בקירור.
אם הגרנולה איבדה ממרקמה הפריך, ניתן לאפותה בשנית כמה דקות.