החומרים:
6 ביצים
6 כפות סוכר חום / 4 כפות סילאן
3 כוסות קמח מלא 100%
2/3 כוס שמן קנולה
כוס יין מתוק/תרכיז תפוחים מהול במים
1/2 כוס מים
12 תמרים מגולענים וחתוכים דק
12 משמשים חתוכים דק
8 שזיפים מגולענים וחתוכים דק
חופן חמוציות – לבחירה
8 כפות פרג טחון וטרי
1 אבקת אפייה
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים והסוכר/סילאן עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה.
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים לפי הסדר, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
אופים בתבנית בינונית בחום 180 מעלות.
משך האפייה כ־45 דקות. בודקים בעזרת קיסם כדי לוודא שהמאפה מוכן.
העוגה נשמרת בקירור.