הרעיונות המוצעים כאן יכולים לתת מענה (גם אם רק חלקי) לאלו המחפשות גיוון בהכנה ולאלו הרוצים גיוון בטעם.
מרק ברוקולי מוקרם
מרק יוקרתי ובריא בריא. לברוקולי טעם מעודן וצבע מרהיב שמלהיב לטעום. בתור ירק ירוק כהה, הברוקולי עמוס ויטמינים וביניהם ויטמין .C
להגשה מיוחדת עבור אח”מים שעלולים לקפוץ אליכם במשך החג, הגישי צלחת מרק בשני צבעים – חצי מרק ברוקולי וחצי מרק בצבע כתום (מירקות כתומים) ואז הוספת לא רק ענין אלא גם בריאות.
חומרים:
1 בצל גדול
2-3 שיני שום כתושות
1-2 כפות שמן
800 גרם ברוקולי
2 קישוא בינוני
מים לכיסוי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
אדי את הבצל במעט מים, הוסיפי את השום, ערבבי והמשיכי לאדות עוד דקה או שתיים.
הוסיפי את הברוקולי ואדי על אש נמוכה כרבע שעה. בדקה האחרונה הוסיפי את השמן, ובחשי.
קלפי ופרסי את הקישואים והוסיפי לירקות שבסיר. הוסיפי מים לכיסוי הירקות ומלח ופלפל לפי הטעם.
כסי את הסיר והביאי לרתיחה. הנמיכי את האש ובשלי כחצי שעה עד לריכוך מלא של כל הירקות.
הורידי מהאש והכניסי בלנדר יד ישירות לסיר. ערבלי עד לקבלת מרק חלק וסמיך. הגישי חם.
לגיוון: אם את לא משתמשת בברוקולי בפסח, המירי בכמות שווה של לוף או קישוא.
פינטיפ!
חשוב לבחור ברוקולי צעיר עם גבעולים דקים וקצרים. כך לא תפגשי בחתיכות קשות ולא נעימות המשאירות סיבים במרק לאחר הטחינה.

ירקות כבושים
תערובת ירקות צבעונית ומרעננת המתאימה כסלט או כתוספת. אם יש מרכיב או שניים שלא נהוג לאכול אצלכם בפסח, המירי אותו בירק אחר שאת משתמשת בו.
ערכם התזונתי של הירקות הכבושים רב בהרבה משל המבושלים. הכבישה מוסיפה גם ערך עצום של חיידקי תסיסה, שהם חיידקים פרוביוטיים. כדי ליהנות מכמות גדולה יותר שלהם, מומלץ לשתות גם את מי הכבישה, או להוסיפם למאכלים, אך אין לבשלם כי החיידקים מתים בהרתחה.
החומרים:
ירקות טריים וקשיחים כגון:
כרוב, לפת, קולרבי, סלק, גזר, מלפפון, פלפלים צבעוניים
מים רגילים
מלח גס
צנצנות זכוכית או מיכלי פלסטיק
אופן ההכנה:
הכיני תערובת של מי מלח ביחס של כפית גדושה מלח גס לכל כוס מים.
אם בחרת להכין לפת וקולרבי כבושים (מאד מוצלח!), פרסי את הירקות לפרוסות עגולות וחתכי כל פרוסה לחצי. לסירוגין אפשר לחתוך למקלות כמו צ’יפס. הוסיפי מספר פרוסות של סלק אדום. מטרתו של הסלק הוא לצבוע את המים בצבע סגלגל ומושך וכן כמובן את הלפת והקולרבי הלבנים. אך דווקא הסלק הכבוש הוא הטעים ביותר לפי טעמנו. לכן כדאי שתכניסי מספיק פרוסות סלק לכולם…
הכניסי את הירקות החתוכים לצנצנת או מיכל אחר וערי את מי המלח מעל. דאגי שהמים יגיעו עד כיסוי הירקות כדי שהירקות לא יתעפשו.
סגרי את המיכל והשאירי במקום חמים אך לא בחום ישיר (מהשמש) ליומיים־שלושה. ניתן לפתוח את המיכל כדי לטעום אם הירקות כבושים דים. בשלב זה ניתן גם להוסיף מלח אם את מרגישה צורך בכך.
העבירי את מיכלי הירקות למקרר.
פינטיפ!
הכיני ירקות כבושים בעוד מועד כדי שיהיו מוכנים לפני החג.

קוקטייל ירקות ברוטב לימון
מה יכול להיות מוצלח יותר מסלט המורכב משכבות ירקות צבעוניים וטובל ברוטב עסיסי? זהו רעיון נהדר להגשה בכוס זכוכית על רגל, כפתיח לסעודת חג. תחליף מצוין לנקטר הפירות הנדוש וגדוש הסוכר. בתור אלטרנטיבה אחרת, מלאי כלי גדול ושקוף על רגל בשכבות הירקות, כך יוכל כל סועד ליהנות מהירקות שהוא מחבב יותר, ולהשאיר את השאר לאחרים…
לאחר ההרכבה וההגשה, נשאר לך רק לחכות למחמאות הנלהבות!
לרוטב:
2 בצלים קטנים פרוסים לטבעות
½ כוס מיץ לימון
¼ כפית מלח
לשכבות הירקות: (הוסיפי או המירי לבחירתך)
1 ראש כרוב סגול, חתוך לרצועות
1 ראש כרוב לבן או חסה, חתוך לרצועות
1 פלפל כתום, חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות
2 גזרים דקים, פרוסים
3 מלפפונים, פרוסים
4 בצל ירוק, חתוך לטבעות
10 עגבניות שרי
כדי להכין את הרוטב, הפרידי את פרוסות הבצל לטבעות והניחי בכלי עם מיץ הלימון. הוסיפי את המלח ושמרי במקרר במשך הלילה.
כשעה לפני ההגשה, מלאי את הכלי שבחרת בשכבות של ירקות וזלפי מעל כל שכבה ככף מהרוטב לימון.
פזרי את טבעות הבצל שהושרו במשך הלילה במיץ הלימון מעל השכבה העליונה של הירקות. הוסיפי שכבה דקה של בצל ירוק וקשטי בעגבניות שרי.
פינטיפ:
אם החסה שלך ‘התעייפה’, הניחי את העלים בקערה גדולה מלאה במים קרים והכניסי למקרר. לאחר מספר שעות הם יהיו פריכים ורעננים כביום קנייתם!