החומרים לבסיס:
200 גרם ביסקוויט ללא גלוטן (אוסם)
100 גרם חמאה
החומרים למלית:
500 גרם גבינה לבנה
3 ביצים
½ כוס סוכר חום
2 כפיות סוכר וניל
החומרים לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
4 כפיות סוכר וניל ביתי
אופן ההכנה:
מפוררים את הביסקוויטים, ממיסים אם החמאה ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורי אחיד.
שוטחים בתבנית אפייה בינונית.
אופים למשך 10 דקות בחום 180 מעלות.
אופן הכנת המלית:
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, טורפים חלמונים ומוסיפים בתנועות קיפול לקערת ההקצפה.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות והסוכר וניל.
מאחדים את 2 התערובות בתנועות עדינות, ויוצקים את תערובת הגבינה על שכבת הבצק האפויה למחצה.
אופים כ־20-30 דקות נוספות עד להתייצבות הגבינה וקבלת צבע שזוף.
אופן הכנת הציפוי:
מערבבים את השמנת ומוסיפים סוכר וניל.
יוצקים בעדינות על שכבת הגבינה האפויה לאחר שהצטננה.
אופים בחום גבוה למשך 2 דקות.
להשהות את העוגה בתנור עד להתקררות מלאה.
העוגה נשמרת היטב בקירור.
ניתן להמיר את החמאה ב־1/2 כוס שמן קנולה.
ניתן להוסיף מעל שכבת השמנת האפויה חמוציות לקישוט ולטעם.