החומרים לבצק:
1 כוס קמח כוסמת
1 כוס קמח אורז
1 כוס עגבניות מרוסקות
¼ בצל קצוץ דק
1 כפית אורגנו או טימין מיובש או עשבי תיבול איטלקיים אחרים, או שילובים אחרים האהובים עליכם
קורט מלח
1 כוס מים
החומרים לציפוי על הבצק:
½ בצל חתוך לחצאי טבעות דקות
1 קופסת רסק עגבניות (300 גרם)
זיתים
קישואים חתוכים – דק מאוד
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים עד ליצירת בצק. אם הבצק נוזלי מדי, מוסיפים עוד קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כמות נוספת של עגבניות מרוסקות או מים.
פורשים על מגש נייר אפייה ועליו מניחים את הבצק בעובי הדומה לזה של פיצה (דק).
אופן הכנת הציפוי:
מפזרים שכבה של רסק עגבניות על הבצק, ואח”כ מפזרים את חתיכות הקישואים והבצל. מפזרים מעל את עשבי התיבול האיטלקיים.
אופים בתנור למשך כ־20 דקות בחום של C180. מוציאים מהתנור כאשר עדיין חם. לאחר דקה או שתיים מטפטפים מעט שמן זית על המאפה ומגישים.
נפלא להגשה עם סלט ירוק גדול, חומוס, או ירקות קלויים בתנור.
הערה: ניתן להוסיף לציפוי ירקות נוספים שאוהבים, קלויים או מאודים.