המצרכים:
- 4 קישואים
- 3 גזרים
- 2 כוסות קמח תופח
- 3 כפות טחינה גולמית
- 1 בצל לבן קצוץ
- צרור שמיר קצוץ
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל – לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
- קוצצים היטב את הבצל והשמיר. מגרדים בפומפייה גסה את הגזרים והקישואים. סוחטים מעט את הקישואים מהנוזלים.
- מערבבים את הרכיבים בקערה גדולה.
- מעבירים את התערובת לתבנית נמוכה של 20×30 ס”מ, ואופים בתנור למשך כשעה. ברבע שעה הראשונה מכסים בנייר אלומיניום, ולאחר מכן מסירים את הכיסוי.
בתום האפייה הפשטידה מעט נוזלית, ולאחר כחצי שעה מרקמה מתייצב (במידת הצורך אפשר להכניס את הפשטידה למקרר כמה שעות לפני ההגשה).