החומרים
כוס בורגול עבה או דק
2 עגבניות מגוררות או חתוכות לקוביות.
בצל קצוץ
גזר מגורר במגרדת גסה – לבחירה
קישוא מגורר במגרדת גסה – לבחירה
כוס תירס – לבחירה
חופן כוסברה קצוצה דק – לבחירה
2-2.5 כוסות מים רותחים (אם משתמשים בבורגול דק, יש להפחית את כמות הנוזלים)
אופן ההכנה
מערבבים את הירקות המגוררים שבחרתם עם העגבניות והבצל. מבשלים כ־10 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הבורגול, התירס ורכיבי התיבול ומבשלים במים 20-25 דקות עד לאידוי הנוזלים. מתבלים בשמן זית ובמלח ומשפרים לפי הטעם.
מגישים חם
לגיוון:
ניתן להעשיר את תבשיל הבורגול במגוון ירקות מגוררים/חתוכים העומדים לרשותכם. טעם מיוחד מתקבל כאשר משלבים ירקות עליים קצוצים דק: תרד, בזיליקום, שמיר ועוד.
הבורגול משתלב נפלא עם ירקות קפואים, עם קיטניות מבושלות, עם הודו אדום מאודה בבצל ועם גרונות הודו מאודים בבצל.
ניתן לאפות את תבשיל הבורגול בתבנית פיירקס מוארכת בתוספת 1-2 ביצים.
מתקבלת פשטידה איכותית ומשביעה.