אם היה לכם בארון ממרח שקדים – הכל היה קל ובריא יותר.
ב־100 גרם שקדים יש כמות זהה של סידן כמו בכוס חלב, מה שהופך את השקדים להיות התחליף הטבעי למי שאינו צורך מוצרי חלב.
השומן בשקדים הוא בעיקר שומן בלתי רווי ולכן מסייע בהפחתת כולסטרול. שקדים הם אחד המקורות הכי טובים לוויטמין E, שמגן בפני יתר לחץ דם והתקפי לב, והם מציעים מינון טוב של מינרלים בוני־עצם, סידן ומגנזיום, כמו גם ויטמינים מקבוצת B, ניאצין וריבופלבין, המשפרים את מצב הרוח.
מחקרים מצאו שאנשים שצרכו דיאטה עשירה בשקדים איבדו יותר משקל בהשוואה לאנשים שצרכו דיאטה עתירה בפחמימות עם אותו מספר קלוריות.
למי הוא טוב?
לכולם, בשל הערכים הבריאותיים של השקד. הוא מתאים במיוחד כתוספת לתינוקות הרגישים לחלב, לנשים מניקות, להן הוא עוזר לשפר את איכות החלב, ולמחלימים מניתוחי לב ולקשישים.
מה עושים איתו?
הוא מצוין כתחליף חלב שניתן להכנה על־ידי ערבוב כפית ממרח שקדים בחצי כוס מים, רצוי לעשות זאת עם מוט בלנדר שמסייע גם להקצפה, לקלילות של החלב ולהומוגניות שלו.
ניתן להשתמש בו כממרח על פרוסה או קרקר, אפשר להמתיקו עם סירופ מייפל, להוסיפו ליוגורט, דייסה, משקאות פירות, פנקייק ועוגות.
אפשר להכין ממנו מעדן עם תוספת של זרעי צ’יה כחומר מסמיך, שגם מוסיף אומגה 3 ומעשיר מבחינה תזונתית. (מתכון נפלא לקרטיב על בסיס משקה זה, תמצאו בעמוד 59).
בשל רכותו הקטיפתית ממרח השקדים מתאים במיוחד כתוספת לממרחים אחרים. למשל, שילוב של ממרח שקדים וחרדל מייצר ממרח שמזכיר מיונז, שילוב עם ממרח פסטו מבטיח תוספת קרמיות לממרח שאתו ניתן להכין לחם פסטו ושקדים. אפשר גם להשתמש בו כרוטב עשיר, משדרג טעם וערך תזונתי, לפסטה או לסלט עגבניות קר.
ממרח שקדים שעשוי מ־100 אחוז שקדים שנטחנו בכבישה קרה, שומר על כל היתרונות הבריאותיים של השקד, יחד עם נוחיות של ממרח שניתן לשלבו בקלילות במטבח הביתי באינספור אפשרויות.