אין כמו גלידה צוננת בקיץ הישראלי המהביל. כמה חבל שרוב הגלידות שנמכרות הן גלידות תעשייתיות מזיקות…
אבל ישנה אופציה אחרת – עם מעט השקעה ויצירתיות תוכלו להכין בעצמכם גלידות מבריאות וטעימות. סביר להניח שאחר אכילת גלידה מתוצרת בית – לא תרצו לחזור לגלידות התעשייתיות!
המעדנים הקפואים שנציג לפניכם כאן עדיפים לאין שיעור על הגלידות והשלגונים התעשייתיים. הם מכילים כמות סוכר מופחתת, ויתר מרכיביהם טריים וטבעיים, ללא חומרים כימיים או מלאכותיים.
אין ספק שישנה עדיפות במציצת שלגון ביתי כזה, על פני המים המוקפאים עם צבעי המאכל והסוכר שקונים בקיוסק.
גלידת בננה-שוקולד
מתוך הספר: התחדשות ב‘ – מתכונים והדרכה בתזונה נכונה במצבי בריאות ומחלה
המצרכים:
5 בננות
1 כף אבקת חרובים או אבקת קקאו איכותית
מעט דבש לפי הטעם
מיץ לימון
1 כף ממרח שקדים “שקדייה”
מעט מים
אופן ההכנה:
ערבבו את החומרים במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד, והעבירו לקערה.
אפשר להוסיף אגוזים קצוצים וצימוקים ולערבב בכף.
הקפיאו בכוסות או בתבנית של קוביות קרח.
באותו אופן ניתן להכין גלידת בננה-וניל. פשוט החליפו את אבקת החרובים/קקאו בשקית אחת של סוכר וניל.