בהמלצת ליאת כהן, דיאטנית בריאטרית בקופ”ח כללית
רכיבים
500 גרם פתיתי שיבולת שועל
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות סילאן תמרים (אפשר להמיר לממתיק מלאכותי המתאים לאפייה על־פי טבלת המרה)
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס חמוציות
כוס וחצי שברי אגוזים/שקדים פרוסים, זרעים שונים, טבעיים, ללא קלייה (כמו: אגוזי מלך, פקאן, שקדים, זרעי פשתן, שומשום, זרעי דלעת, זרעי חמנייה)
1 כפית קינמון
אופן ההכנה
- מערבבים את הטחינה עם הסילאן ושופכים על השיבולת שועל, מערבבים היטב ומוסיפים קינמון.
2.מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה ומניחים עליה את השיבולת שועל.
- מכניסים לתנור שחומם ל־160 מעלות לחצי שעה. מערבבים מדי פעם. כשמוכן מוציאים את התבנית, מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים, מערבבים ומחכים שיצטנן.
- מאחסנים בצנצנת ואוכלים בתיאבון.
המלצות לגרנולה בהתאמה אישית
- סובלים מבעיות עיכול : הוסיפו טחינה גולמית מלאה, זרעי פשתן טחונים וסובין חיטה.
- סכרת / היפרטריגליצרדמיה (רמות גבוהות של טריגליצרידים): הוסיפו אגוזים, שקדים וזרעים מסוגים שונים. המתיקו בממתיק מלאכותי מתאים לאפייה. אל תוסיפו פירות יבשים.
- היפרכולסטרולמיה (רמות גבוהות של כולסטרול) ומחלות לב :הוסיפו אגוזי מלך, שקדים, שמן קנולה (במקום הטחינה) וזרעי פשתן.
- נטייה לקרישיות דם :הוסיפו אגוזי מלך, זרעי פשתן ושמן קנולה.
- אנמיה מחוסר ברזל: הוסיפו שקדים, אגוזי מלך, צימוקים, תאנים, טחינה גולמית מלאה.
- דילול העצם: הוסיפו שקדים, תאנים, טחינה גולמית מלאה.
- דיאטת השמנה: תהיו נדיבים בכמות האגוזים והזרעים השונים והפירות היבשים.
- דיאטת הרזיה: המעיטו בתוספת פירות, אגוזים וזרעים שונים, השתמשו בממתיק מלאכותי.