העיקרון בפלאפל אפוי: להשתמש בחומוס מבושל, שכן החומוס החי נשאר נא באפייה.
החומרים:
3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים, אפשר גם מקופסת שימורים או מהקפאה
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
5 שיני שום (או מעט פחות)
3 כפיות כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס קמח – מומלץ קמח מלא
מעט מים (מי הבישול של החומוס או מים רגילים)
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את גרגרי החומוס, הפטרוזיליה, השום והתבלינים.
מוסיפים את הקמח ומעט מים. מתקבלת עיסה לא יבשה.
משמנים תבנית אפייה, ובעזרת כפית יוצרים כ־30 כדורים קטנים (ניתן גם להכניס את העיסה לשקית זילוף או אפילו לשקית ניילון לאריזת כריכים שגוזרים לה פינה אחת קטנה, ולזלף כדורים קטנים בגודל תכולת כפית).
מרססים מעל הכדורים תרסיס שמן, או מורחים בעדינות שמן בעזרת מברשת אפייה, ואופים בחום גבוה כ־20 דקות.