סלט חצילים בשום ופטרוזיליה / סויה ולימון
החומרים:
1 חציל גדול
לגרסת השום והפטרוזיליה:
2 כפות שמן זית
2כפות חומץ בלסמי או חומץ בן יין
1שן שום מעוכה
חופן פטרוזיליה קצוצה
לגרסת הסויה והלימון:
2 כפות שמן
2כפות רוטב סויה טבעי
3 כפות מיץ לימון
גרידה מלימון אחד
1שן שום מעוכה
1/2פלפל חריף קצוץ (או לפי הטעם)
אופן ההכנה:
חותכים את החצילים לקוביות מוארכות (בערך 1X3 ס”מ), ומניחים בתבנית.
שופכים את השמן ומערבבים היטב, עד שכל הקוביות זוכות לטעום ממנו.
אופים בחום של 180 מעלות, עד שכל הקוביות שחומות ויפות.
מעבירים את הקוביות לקערה עם מכסה, מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב – רוטב השום והפטרוזיליה או רוטב הסויה והלימון, מכסים, מערבבים היטב, ומשהים במשך שעה לפחות, כדי שהחציל יתרכך ויספוג את טעמי הרוטב.
מגישים קר או בטמפרטורת החדר.