החומרים:
- 1/2 ק”ג בשר טחון
- 4 חצילים ארוכים
- 2 בצלים
- 2 עגבניות
- 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
- מלח, פלפל שחור, כמון
אופן ההכנה
פורסים את החצילים לפרוסות ברוחב 1 ס”מ, שוטחים על גבי שתי תבניות משומנות, ואופים בתנור מחומם ל־180 מעלות, עד להזהבה. בינתיים, מאדים את הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לאדות תוך כדי בחישה.
מגרדים את העגבניות לתוך התערובת, מוסיפים 1 כפית מלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם, ומערבבים.
מסירים מהאש.
שופכים את העיסה על החצילים המסודרים בתבנית אחת, ומסדרים מעליה את החצילים מהתבנית השנייה, ומכניסים לתנור לחצי שעה.
מכינים רוטב מרסק עגבניות, מים וקורט מלח. יוצקים את הרוטב על החצילים ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות.