מצרכים:
2 ביצים גדולות
2 תפו”א
1 בצל
שן שום
צרור עירית
1 גביע שמנת חמוצה
20 גר’ חמאה ממוסת
קמח מלא – לפי הצורך
גבינה צהובה קשה מהסוג שאוהבים (אמנטל,צהובה) חתוכה לקוביות של 10 סנטי’
רבע כפית מלח
פלפל שחור/לבן לפי הטעם
שן שום
אופן הכנה:
מגרדים את התפו”א הבצל בפומפיה,
מוסיפים שן שום מגורדת, חמאה, ביצים, גביע שמנת – מערבבים. לאחר מכן מוסיפים קמח ועירית.נוצרת בלילה לא נוזלית מדי- במידת הצורך יש להוסיף מעט קמח.
יוצרים כדורים (בגודל של אגרוף כך יד). מכניסים את הכדורים ל 40 דקות מנוחה במקרר.
לאחר 40 דק’ מכניסים לכל כדור קובית גבינה ומשטחים את הכדור לצורת לביבה.
שמים את הלביבות על תבנית עם נייר אפייה משומן מעט. אופים כ 25 דקות, לאחר מכן מוציאים מתנור לתוספת פריכות, ניתן לרסס ספרי שמן או למרוח במברשת על הלביבות, ולאפות עוד 10 דקות.
בתאבון.