במתכון זה נעשה שימוש בגבינת “טוב טעם” – גבינה לבנה חצי קשה (3%). ניתן להמיר בגבינה רגילה, ולהגיר ממנה מעט נוזלים, או להוסיף מעט יותר קמח, לספיגה.
המרכיבים (ל-16 לביבות)
חופן צימוקים בהירים
1 כף ברנדי או רום
2 חבילות (500 גרם) גבינת “טוב טעם”
5 כפות גדושות קמח תופח
5 כפות סוכר לבן
3 ביצים גדולות
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים צימוקים וברנדי בקערית ומשהים ל-5 דקות. מסננים.
מערבבים ידנית גבינה, קמח תופח, סוכר וביצים עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את הצימוקים המסוננים ומערבבים.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית תנור ועליה נייר אפייה. משמנים (לא חובה) את נייר האפייה בשמן קנולה או חמאה מומסת. מניחים כדורים מהעיסה על הנייר, מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד שהלביבות משחימות דיין. מוציאים, מעטרים באבקת סוכר ומגישים מיד.