המרכיבים (ל-32 לביבות)
5 בננות בינוניות-גדולות, בשלות, קלופות
1 חב’ (250 גרם) גבינת “טוב טעם”
4 כפות סוכר לבן
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל איכותית
9 כפות קמח תופח
חופן צימוקים בהירים
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מרסקים בננות במעבד מזון. מוסיפים גבינה, סוכר, ביצה ותמצית וניל- ומעבדים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים קמח תופח ומעבדים עד לקבלת קרם חלק וסמיך.
אם הקרם אינו סמיך דיו- מוסיפים עוד כף קמח. מוסיפים צימוקים ומערבבים ידנית.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית תנור ועליה נייר אפייה. משמנים (לא חובה) את נייר האפייה בשמן קנולה או חמאה מומסת. מניחים כדורים מהעיסה, מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד שהלביבות משחימות דיין. מוציאים, מעטרים באבקת סוכר ומגישים מיד.