הרכיבים:
2/3 כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים או קופסת שימורי חומוס
3 כפות שמן זית
300 גרם פטריות שמפיניון קטנות
2 שיני שום כתושות
1 כפית שבבי צ’ילי אדום
2 כפיות כמון
מיץ מלימון אחד
250 גרם עלי חסה
לרוטב:
1 גביע יוגורט
2 כפות עלי נענע קצוצים -לבחירה
מלח ופלפל שחור
ההכנה:
מסננים ושוטפים את גרגרי החומוס. אם החומוס בושל במים בלבד – מוסיפים לגרגרים מעט מלח.
-מחממים במחבת מעט מים, מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ומאדים עד לריכוך. מנמיכים את האש, מוסיפים את שמן הזית, השום, הצ’ילי והחומוס ומבשלים כשתי דקות.
-מוסיפים את הכמון וחצי ממיץ הלימון. מבשלים מעט, עד שהנוזלים שהצטברו במחבת התאדו.
-להכנת הרוטב, מערבבים בקערית את היוגורט עם הנענע, מיץ הלימון שנותר וכף שמן הזית. מתבלים במלח ובפלפל.
-להרכבת הסלט, שוטחים את עלי החסה בקערה או ב-4 צלחות אישיות, מוסיפים את תערובת החומוס והפטריות. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.