הרכיבים:
גזר קצוץ גס
1/2 ראש סלרי קצוץ גס
בצל קצוץ
2 כוסות חומוס מבושל
2 שיני שום קלופות
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
2 עגבניות טריות קצוצות גס
ההכנה:
– מאדים בסיר גדול את ירקות השורש במעט מים, מוסיפים את שמן הזית, את החומוס ואת שיני השום, ומערבבים במשך כמה דקות.
-מוסיפים מים עד לכיסוי החומוס ועוד שלושה ס”מ מעליו, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים במשך כ-20 דקות.
-יוצקים מהמרק למרקיות אישיות, מזלפים על כל מנה מעט שמן זית, מוסיפים כף או שתיים מהעגבניות הקצוצות ומגישים