הרכיבים לכ-25 כדורים:
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ללא מלח
3 פרוסות לחם מלא או לחם כוסמין
6 שיני שום
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
בצל קטן
2 כפות שומשום מבורר
כף שטוחה כמון טחון
כפית שטוחה פפריקה
כפית גדושה מלח
קורט פלפל שחור
2 כפיות שטוחות סודה לשתייה
ההכנה:
-מכניסים למעבד מזון את פרוסות הלחם ומעבדים לפירורים. מעבירים את הפירורים לקערה.
-מכניסים למעבד המזון את החומוס, השום, הבצל והתבלינים וטוחנים עד לקבלת תערובת משחתית. אם התערובת יבשה מידי ואינה נטחנת, מוסיפים מעט מים.
-מוסיפים את התערובת לקערת פירורי הלחם, מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה והשומשום ומערבבים היטב.
-מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה.
-מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
-יוצקים כדורים ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות.
הערה: התערובת אינה מתאימה לטיגון.