משמשת כמלית, כמתאבן בריאות, או אפילו כממרח לסנדוויץ’
החומרים:
5 בצלים גדולים
200 גרם אפונה קפואה (חצי חבילה קטנה)
1 ביצה קשה
מעט שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
לקצוץ את הבצלים ולאדות אותם במעט מים עד לריכוך.
להוסיף את האפונה הקפואה ואת שמן הזית, ולבשל על אש גבוהה עד לרתיחה והפשרה מלאה של האפונה.
להוסיף את הביצה הקשה, לתבל במלח ובפלפל לפי הטעם, ולרסק בבלנדר יד לקבלת מחית חלקה, או במטחנת בשר לקבלת מחית הטרוגנית.