החומרים:
כוס וחצי אפונה יבשה שהושרתה במים למשך הלילה ונשטפה היטב
1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום חצויות לאורכן
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
מעט שמן זית
2 ליטר מים
כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:
לאדות את הבצל והשום במעט מים.
להוסיף אפונה, תבלינים (ללא מלח), שמן זית ושני ליטר מים ולהרתיח.
להוסיף את הבטטה ולבשל כשעה או עד שהאפונה רכה.
להוסיף מלח, לטחון את המרק ולבדוק טעמים.במידת הצורך ניתן לדלל במעט מים.
להגיש עם קרוטוני בריאות (ראה מתכון מצורף).