החומרים:
200 גר’ אפונה קפואה (חצי שקית)
1 תפו”א מגורר
1 קישוא מגורר
1 בצל מגורר
3 כפות קוואקר או קמח כוסמין
2 כפות גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)
2 ביצים
1/3 כוס שמן זית
פטרוזיליה/שמיר/נענע/טימין/כוסברה – לפי הטעם
מלח ופלפל
לציפוי: צלחת עם פירורי לחם מומלחים ומעורבים עם שתי כפות שומשום
אופן ההכנה:
לבשל את האפונה עם רבע כוס מים עד לריכוך.
לסנן מהמים ולטחון לפירה ירוק.
להוסיף את כל החומרים פרט לפירורי הלחם ולערבב היטב.
להכין קציצות, לפדר בפירורי לחם, ולסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ־15 דקות עד להשחמה