החומרים:
כוס בורגול גס
כוס עדשים כתומות
להשרות שעה, ולסנן את הנוזלים
3 שיני שום פרוסות לעיגולים
2 כפות שמן זית
לתיבול:
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף שטוחה כמון
1/2 לימון סחוט
1/2 חב’ כוסברה קצוצה דק
כף שטוחה מלח־ים
אופן ההכנה:
בסיר גדול מאדים את שיני השום בשמן זית לחצי דקה, מוסיפים את העדשים לאחר הסינון ומאדים במשך כמה דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הבורגול + כוס נוזלים ותבלינים, ומבשלים 30-40 דקות.
כ־5 דקות לפני גמר הבישול מוסיפים את הכוסברה.